Így versenyez egy főiskolás
Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében (részletek áprilisi számunkban) a győztesek közé került Ramocsai Barbara, a BGE KVIFK hallgatója – vele beszélgettünk.
– Diáknak vagy szakácsnak érzi magát?
– Az érettségi után a Gundel Károly szakképző iskolában szakácsbizonyítványt szereztem, azóta a szakmában dolgozok. Emellett jelentkeztem a BGE turizmus-vendéglátás szakára, tehát az egyetem elvégzéséig elsősorban szakácsnak érzem magam.
– Miért halas versenyt választott?
– Szeretek halakkal dolgozni, és szívesen fogyasztom is, így mikor megláttam a fenntartható halászatról, felelősségteljes haltenyésztésről szóló versenykiírást – a környezet védelme mindig is szívügyem volt –, tudtam, hogy ott a helyem. Ezzel együtt szívesen versenyzek bármilyen témában. Ezúttal minden gördülékenyen ment, ki tudtam kapcsolni a külvilágot, a zavaró tényezőket. Az ételek a tervek szerint, a begyakorolt ütemben elkészültek, és úgy tudtam kiadni őket, hogy mindegyikbe bele tudtam adni a maximális tudásomat.
Ramocsai Barbara az őt felkészítő Sándor Dénessel
– Mit ad a remek eredmény a főiskolai előmeneteléhez?
– Az eredmény közvetlen haszonnal nem jár, de az oktatók jobban megismertek, és így aktívabban részt tudtam venni az egyetemi életben, a programokon és a tanításon kívüli rendezvényeken
– Hogyan tovább a szakmában?
– Jelenleg élvezem a változatos főzést és versenyzést, de a tanulmányaim befejezése után szeretnék olyan munkakörben dolgozni, ahol fel is használhatom az itt tanultakat. Sok tapasztalatot szeretnék szerezni, több étteremben és szállodában is dolgozni, és a kellő háttér megszerzése után esetleg saját üzletet nyitni. //
Kapcsolódó cikkeink
A környezet miatti aggodalom étrendjük megváltoztatására készteti a fogyasztókat
Az étkezési szokásaikat megváltoztató fogyasztók nagy része környezetvédelmi okokból tesz…
Tovább olvasom >Globális polikrízisek a logisztikában: sok a kihívás, de állandó az alkalmazkodás a szektorban
A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) május folyamán számos szakmai rendezvénnyel,…
Tovább olvasom >Az elkötelezettség megvan, de kényszerként élik meg a fenntarthatóságot a magyar cégek
A Budapesti Gazdasági Egyetem és az IPSOS által közösen végzett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >