Így tiszteleg a Rézangyal a gyümölcsök előtt
Egy prémium pálinkát csak nagy odafigyeléssel, műgonddal válogatott gyümölcsökből lehet előállítani, magas szaktudású párlatmesterek közreműködésével. Márton András, a Rézangyal blendmestere egy kisfilmen keresztül mutatja be, hogy a házasítás révén hogyan találnak tökéletesen egymásra a gyümölcsök különböző íz- és illatkarakterei.
A blendelés mint eljárás és mint kifejezés, Skóciából származik, házasítást jelent. A tökélyre fejlesztett házasítás képes az ezernyi változóból állandó csúcsminőséget alkotni. Ez az eljárás a közös a portóiban, a champagne-ban és a Rézangyal-pálinkákban. A házasítás a legösszetettebb karakterrel rendelkező és a legkiemelkedőbb minőségű tételek létrehozásának módja, amely kiküszöböli a különböző évjáratok okozta eltéréseket.
A Rézangyal Márton András vezetésével így alkot több eltérő íz és illat karakterrel bíró pálinkából egy újat: a legjobbat. A Rézangyal prémiumkollekció pálinkái egytől egyig igazi mesterművek, megalkotásukhoz fáradhatatlan kísérletezésre, eltökéltségre, kiváló alapanyagokra és határozott elképzelésre volt szükség.
A kajszibarack, Irsai Olivér szőlő-, szilva-, érlelt alma- és meggypálinkából álló Rézangyal prémium kollekció 2019 nyarán mutatkozott be.
“Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, majd osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, végül pedig felvázoltuk ezek íztérképét. A prémium kollekció tagjait úgy választottuk ki, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra. Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki minden egyes palackon aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.
Márton András munkáját és a házasítás folyamatát mutatja be az alábbi videó, amelyet a HEYTHERE agency (www.heythere.hu) készített.
A videót itt lehet megnézni.
Kapcsolódó cikkeink
Szabolcsi almapálinka lett az év legjobbja az országos pálinkaversenyen
A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei NVMEN Pálinkafőzde almapálinkája nyerte el Magyarország legjobb…
Tovább olvasom >Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre
Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >