Fenntartható papírpalackban árulja majd a sört a Carslberg
A Carlsberg papírpalackban árulja majd a sört, amely javarészt fenntartható módon előállított farostból készül, és teljesen újrahasznosítható – olvasható az origo-n.
A sörgyártó honlapján közzétette a palack képét is, így már tudhatjuk, hamarosan milyen palackban kereshetjük a sörgyártó termékeit az üzletek polcain.
A klasszikus sörösüveget formáló palack kialakítását egyáltalán nem bízták a véletlenre, azt a Carlsberg a partnerei mellett egy dán ipari formatervező stúdióval, a Kilo-val közösen fejlesztette ki.
Forrás: Carlsbergroup.com, origo
A gyártó még 2015-ben indította el azt a fejlesztési projektet a dán EcoXpac csomagoló társasággal, hogy fenntartható forrásból származó rostból készült sörösdobozt fejlesszen ki. A szálas alapú palack első prototípusát Flemming Besenbacher professzor, a Carlsberg Alapítvány elnöke, 2015 januárjában mutatta be a davosi világgazdasági fórumon.
A farostból készült doboz mérföldkőnek számít a fenntartható megoldások közt.
Alapanyaga felelősen kezelt forrásokból származik, a fákat ugyanolyan ütemben ültetik újra, mint ahogy kivágják.
Noha a palack eldobása esetén környezeti szempontból ártalmatlan anyagokká alakul, a Carlsberg szerint a hagyományos hulladékkezelési rendszernek is éppúgy megfelel, mint a mai palackok.
A bő hároméves projektet a Dán Innovációs Alap és a Dán Műszaki Egyetem támogatta.
De nem csak a palackok megújításában jeleskedik a cég. Egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy leállnak a műanyag sörgyűrűkkel, melyek összekötik a sörösdobozokat, és helyettük speciális ragasztót alkalmaznak, mellyel könnyen szétválasztható, de addig könnyen egyben is tartható az egységcsomag. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Mintegy 5 millió eurót fordít zöld energiára az Aldi Írországban
Az Aldi Ireland bejelentette, hogy 5 millió eurós beruházással energiatakarékos…
Tovább olvasom >Hagyomány és innováció: így marad versenyben a Nádudvari az élelmiszerpiacon
A mai élelmiszerpiacon nem elég pusztán jó minőséget kínálni –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Dinnyére sör? Avagy mivel hűsítik magukat a magyarok a kánikulában?
Többen választják a légkondicionálót az otthoni hőség enyhítésére, mint a…
Tovább olvasom >Alkoholmentes újdonság a balatoni borvilágban
A Laposa Birtok új mérföldkőhöz érkezett: bemutatta első alkoholmentesített borát,…
Tovább olvasom >