Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalica burger
A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalica húsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.
Hozzávalók 5 darab burgerhez:
Konfitált malacpofa:
10 db malacpofa
1 kg kacsazsír
1 kg mangalicazsír
2 szár répa
2 szár petrezselyemgyökér
fél fej zeller
fél fej karalábé
2 fej fokhagyma
3 fej hagyma
1 csokor kakukkfű
1 csokor rozmaring
ízlés szerint só, bors, paprika
Lecsó:
15 dkg húsos, füstölt szalonna
3 fej hagyma
5 db paprika
3 db paradicsom
fél szál gyulai kolbász
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Egyéb:
10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
5 db kovászos uborka
5 db óriás sajtos pogácsa
Elkészítés:
A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.
A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >