Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalica burger
A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalica húsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.
Hozzávalók 5 darab burgerhez:
Konfitált malacpofa:
10 db malacpofa
1 kg kacsazsír
1 kg mangalicazsír
2 szár répa
2 szár petrezselyemgyökér
fél fej zeller
fél fej karalábé
2 fej fokhagyma
3 fej hagyma
1 csokor kakukkfű
1 csokor rozmaring
ízlés szerint só, bors, paprika
Lecsó:
15 dkg húsos, füstölt szalonna
3 fej hagyma
5 db paprika
3 db paradicsom
fél szál gyulai kolbász
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Egyéb:
10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
5 db kovászos uborka
5 db óriás sajtos pogácsa
Elkészítés:
A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.
A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.
Kapcsolódó cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >