Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalica burger
A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalica húsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.
Hozzávalók 5 darab burgerhez:
Konfitált malacpofa:
10 db malacpofa
1 kg kacsazsír
1 kg mangalicazsír
2 szár répa
2 szár petrezselyemgyökér
fél fej zeller
fél fej karalábé
2 fej fokhagyma
3 fej hagyma
1 csokor kakukkfű
1 csokor rozmaring
ízlés szerint só, bors, paprika
Lecsó:
15 dkg húsos, füstölt szalonna
3 fej hagyma
5 db paprika
3 db paradicsom
fél szál gyulai kolbász
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Egyéb:
10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
5 db kovászos uborka
5 db óriás sajtos pogácsa
Elkészítés:
A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.
A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >