Igal távozott a Fornetti Franchise hálózatból

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 02. 11:04

A kecskeméti székhelyű Fornetti Európa Kft., a Fornetti Franchise jogok és know-how-k kizárólagos felhasználói jogosultja a napokban értesítette kereskedelmi partnereit arról, hogy az eddig Fornetti Pannon néven Igalon működő master franchise partnerével rendkívüli felmondással szerződést bontott.

A tavaly december végén megszületett döntést követően az igali telephelyű vállalkozás sem nevében, sem az általa forgalmazott termékek és szolgáltatások révén nem jogosult a Fornetti márkanév használatára. A Fornetti Pannon eddig Nyugat-Magyarország egy részét látta el Fornetti termékekkel.

A Fornetti Európa Kft., illetve a szintén kecskeméti székhelyű Fornetti Kft. a felmondás határidejétől a Magyar Köztársaság teljes területén teljes joggal ellátja a Fornetti Franchise Master képviseletét. Ennek következtében a Fornetti Franchise semmilyen felelősséget nem tud, és nem akar vállalni az Igalon gyártott péksüteményekért, illetve az onnan származó szolgáltatásokért. A Fornetti Franchise azért kényszerült rendkívüli felmondással megszüntetni az együttműködést az igali vállalkozással, mert elfogadhatatlannak tartja a fogyasztók és a partnerek érdekeit szem előtt tartó sztenderdektől való bármilyen típusú eltérést az alapvetően élelmiszergyártó és szolgáltató profilban.

A Fornetti nem csak hazánkban, de Európán belül, sőt azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév – a Fornetti franchise hálózata pedig Európa második-harmadik legnagyobb ilyen lánca.

A Fornetti rendszeréhez jelenleg 26 ország tartozik. A cégcsoportban közel 10 000-en dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értésesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise hálózat évente 200 millió eurós – jelenlegi árfolyamon 54 milliárd forint – forgalmat bonyolít. A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszerbiztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni.

A Fornetti Európa Kft. és a Fornetti Kft. közleményét a Fornetti márkanév biztonságát a jövőben is használni szándékozó kiskereskedelmi partnerei és vásárlói tájékoztatása érdekében hozta nyilvánosságra.

A kiskereskedelmi partnerek bővebb felvilágosítást a [email protected] e-mail címen kaphatnak.

Kapcsolódó cikkeink