Ifjúsági szakácsverseny
Idén is a METRO Gasztroakadémián rendezte meg a 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt a Chaine Egyesület: a június 30-án zajlott esemény tétje az volt, ki képviselheti hazánkat az október 7-én Isztambulban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2023. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon!

Középen a győztes Kis-Berkes Márk
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A versenyre 27 év alatti tehetséges fiatal séfek jelentkezhettek. A versenyzőknek önállóan, a meglepetéskosár (black box) alapanyagainak felhasználásával kellett háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A black box ezúttal báránybordát, borjúmájat, padlizsánt és datolyát, valamint durbincsot rejtett.
A többórás verseny első helyezettje Kis-Berkes Márk lett, az Arany Kaviár szakácsa – az étterem egyébként már a harmadik magyar bajnokot delegálhatja a Világbajnokságra 10 éven belül. A fiatal séftehetség kapta a METRO fenntartható gasztronómiai gondolkodásért adott különdíját is. A képzeletbeli dobogóra 2. helyezettként Kis Gergely (Four Seasons), harmadikként Bodolóczki Bálint (Rumour Étterem) fért még fel.//
Kapcsolódó cikkeink
Szakmai szervezetek összefogása a vendéglátás jövőéért
Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és…
Tovább olvasom >Új márkanagykövet a METRO-nál
Október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem…
Tovább olvasom >4. hely az ifjúsági szakács VB-n
Októberben Isztambulban került megrendezésre a Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai világszervezet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bemutatjuk az intelligens turizmus európai fővárosait
Az írországi Dublin viselheti a Turizmus Intelligens Európai Fővárosa címet…
Tovább olvasom >Szakmai szervezetek összefogása a vendéglátás jövőéért
Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és…
Tovább olvasom >Ezért járnak télen étterembe a magyarok, és ennyit költenek – reprezentatív felmérés
A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább…
Tovább olvasom >