Idősebbek is elkezdhetik
A GfK Hungária Piackutató Intézet 1989 óta kétévente kutatja a magyar lakosság étkezési szokásait.Dörnyei Otília cégvezető úgy látja, ha radikális változás nem is, de lassú, fokozatos eltolódás mindenképpen tapasztalható az egészséges táplálékok irányába. Leginkább a fiatal, kisgyerekes családok és az 50 év feletti nők, friss nyugdíjasok nyitottak az új típusú élelmiszerek iránt.
A külföldről érkező árucikkeket a hamisítások, átcímkézési botrányok miatt az emberek nagyobb fenntartással kezelik, egyre fontosabb, hogy az élelmiszer helyben készüljön, az előállítás, forgalmazás megfeleljen a hazai élelmiszer-biztonsági követelményeknek.
A szakember véleménye szerint a jó alapanyagon kívül a feldolgozáskor hozzáadott érték és egy jól felépített, egészséges életmódhoz kapcsolható imázs elegendő ahhoz, hogy egy termék sikert érjen el az egészségük védelmében tudatosan vásárlók körében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >