Idősebbek is elkezdhetik
A GfK Hungária Piackutató Intézet 1989 óta kétévente kutatja a magyar lakosság étkezési szokásait.Dörnyei Otília cégvezető úgy látja, ha radikális változás nem is, de lassú, fokozatos eltolódás mindenképpen tapasztalható az egészséges táplálékok irányába. Leginkább a fiatal, kisgyerekes családok és az 50 év feletti nők, friss nyugdíjasok nyitottak az új típusú élelmiszerek iránt.
A külföldről érkező árucikkeket a hamisítások, átcímkézési botrányok miatt az emberek nagyobb fenntartással kezelik, egyre fontosabb, hogy az élelmiszer helyben készüljön, az előállítás, forgalmazás megfeleljen a hazai élelmiszer-biztonsági követelményeknek.
A szakember véleménye szerint a jó alapanyagon kívül a feldolgozáskor hozzáadott érték és egy jól felépített, egészséges életmódhoz kapcsolható imázs elegendő ahhoz, hogy egy termék sikert érjen el az egészségük védelmében tudatosan vásárlók körében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
K&H: a szolgáltató szektor lendülete némileg ellensúlyozza az ipar akadozását
“A GKI frissen publikált konjunktúraindexe 2 ponttal csökkent a legutóbbi…
Tovább olvasom >Hogyan táplálkozzunk kánikulában? – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tanácsai
A nyár a lazítás, a nyaralás, a szabadtéri programok időszaka…
Tovább olvasom >ESET: pszichológiai manipulációval csalják csapdába a kiberbűnözők a felhasználókat adatszerzés céljából
Pszichológiai manipulációval (social engineering) csalják csapdába a kiberbűnözők a felhasználókat…
Tovább olvasom >