Idén virtuális rendezvényeket tartanak az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 25. 10:39

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit február 25. és 28 között. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata által támogatott, csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvénysorozatot turisztikai konferenciával nyitják meg, az ilyenkor megszokott, idegenvezetők és kulturális intézmények által tartott sétákat pedig az interneten lehet majd megnézni.

A világnap alkalmából hat egyedi, különleges, kiemelt sétát vettek idegenvezetők segítségével videóra, a Budai Várnegyedtől a Dohány utcai Zsinagógáig. amelyeket a programban megadott időponttól lehet megtekinteni. A Budapesti Történeti Múzeum saját sétát készített az alkalomra, amely a Zichyk Óbudájára kalauzolja az érdeklődőket. Lesznek további idegenvezetői előadások és megismerhetjük a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet vagy bepillanthatunk a Mátyás templom múltjába és jelenébe is. Végigutazhatunk Európa legrégibb földalatti vonalán, végigsétálhatunk Budapest legszebb sugárútján vagy a Bevásárló és Tematikus Utcák (BUM) Kanapé túrasorozatának különkiadásában érdekes ferencvárosi és lipótvárosi sétákon vehetünk részt.


A világnap nyitányaként február 25-én térítésmentes online turisztikai konferenciát tartanak Turizmus – újra nyitás, de hogyan? (Reflektorfényben az idegenvezetés) címmel, amelynek témája a járványhelyzet által leginkább sújtott gazdasági szereplők, az idegenvezetők, vendéglátósok és szálláshelyadók számára elérhető lehetőségek lesznek.

A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. A szállodák, a vendéglátóhelyek többsége zárva tart, az utazási irodák alkalmazottai, a rendezvényszervezők és az idegenvezetők pedig tömegesen maradtak munka nélkül. Ebben az időszakban a BKIK különösen fontosnak tartja megmutatni, hogy a szakma ugrásra készen várja a nyitást, hogy vendégeit újra fogadhassa.

Kiemelt séták:

2021. február 25. 17 óra Újpest a Károlyiak birtokán – egy gyárváros emlékei
2021. február 25. 19 óra Városélet a várkapukon belül – Séta Buda polgárvárosában
2021. február 26. 17 óra Szervita tér – egy belvárosi tér metamorfózisa
2021. február 27. 15 óra Víziváros – Ahol az utak találkoznak – Vízivárosi séta a Clark Ádám tértől a Budai Vigadóig
2021. február 28. 11 óra Óbuda – Zarándoklatok Óbudán, a Zichyek birtokán – BTM séta
2021. február 28. 13 óra Kezdetben volt az Orczy ház – Zsinagóga háromszög
2021. február 28. 15 óra Buda Polgárváros – A szombati piactól a halászok bástyájáig

A sétákat ezen a linken a „Budapest” rovatban lehet majd megnézni: https://bkik.hu/hu/hirek/idegenvezetok-vilagnapja-2021-februar-25-28-rendhagyo-modon

További séták és tárlatvezetések:

https://bkik.hu/hu/hirek/idegenvezetok-vilagnapja-2021-februar-25-28-rendhagyo-modon

BUM Kanapé túrák különkiadás: https://bevasarloutca.hu/cikkek/hirek_programok/kanape-turak-2021-idegenvezetok-vilagnapi-kiadas

A Turizmus – újra nyitás, de hogyan? (Reflektorfényben az idegenvezetés) konferencia programja:

https://bkik.hu/hu/hirek/turizmus-ujra-nyitas-de-hogyan-reflektorfenyben-az-idegenvezetes

 

Kapcsolódó cikkeink