Idén is keresik az év logisztikai kiválóságait

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 30. 09:58

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) évek óta több kategóriában is meghirdeti a magyar beszerzési és logisztikai szakma legnívósabb díjait. Az MLBKT kiválóság pályázatainak célja, hogy széleskörben megismertesse és elismerje a tehetséget, a példaértékű szakmai tudást, valamint a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítsa az ellátásilánc-menedzsment területén tevékenykedő elhivatott személyeknek, sikeresen megvalósult projekteknek, cégeknek hiszen mindenki számára példaképül szolgálhatnak.

A tehetséget, a példaértékű szakmai tudást meg kell osztani és meg kell becsülni – vallják

Az elmúlt évek ellátási láncokra gyakorolt hatásai folyamatosan próbára teszik a szakmát; logisztikai, beszerzési és ellátásilánc-menedzsment területén dolgozó vezetőket egyaránt. Egy pandémiás időszak után nyakunkon az energiaválság, az infláció. Sorolhatnánk még tovább a napi kihívásokat, ám az MLBKT ezekben a nehéz időkben is szilárd hisz abban, hogy a kiváló teljesítményt el kell ismerni. Ezért nívós Szakmai Díjaival, pályázataival igyekszik a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítani az ellátásilánc menedzsment területén tevékenykedő elhivatott szakembereknek, sikeresen megvalósult projekteknek, cégeknek hiszen mindenki számára példaképül szolgálhatnak. 

Ezért 2022-ben a Tásaság meghirdeti a 2022-es az Év Logisztikai Menedzsere, az Év Beszerzési Menedzsere, az Év Beszerzési Csapata, és a Logisztikai Kiválóság Díjat, valamint első alkalommal az Év Fiatal SCM Tehetsége Díjat. 

A szakmai díjakra az elhivatott szakemberek maguk is pályázhatnak, de jelölést adhat le a munkaadó, egy szakmai szervezet vagy bármely magánszemély is a jelölő lap kitöltésével. 

Az Év Logisztikai Menedzsere díjra olyan, logisztikai területen dolgozó szakember pályázhat, aki az elmúlt évben egy eredményesen működő logisztikai rendszer bevezetésében vett részt.

Az Év Beszerzési Menedzsere címet olyan beszerzési területen, vezető munkakörben dolgozó szakember nyerheti el, akinek nagy szerepe volt egy hatékony beszerzési folyamat létrehozásában.

Az Év Beszerzési Csapata díj a beszerzési szakterület művelésében, fejlesztésében kimagasló eredményeket elért csapatokat, szervezeteket ismeri el.

A Logisztikai Kiválóság Díj azokat az innovatív, előremutató logisztikai ötleteket ismeri el, melyekből egyértelműen kiderül, hogy a logisztika hogyan járult hozzá a vállalati cél megvalósításához. 

Az Év Fiatal SCM Tehetsége Díj-at olyan ígéretes, szakmai karrierjük elején álló 30 éven aluli fiatal szakembereknek adományozza az MLBKT, akik munkájukban már elértek szakmai sikereket, lelkesek és elkötelezettek az ellátási láncok fenntartható és hatékony működtetése iránt, és bizonyították rátermettségüket a vezetői pozícióra. 

A díjakat számos szakmai szempontot figyelembe véve gondos mérlegelés mellett az MLBKT szakmai Bíráló Bizottsága értékeli. Majd az MLBKT Elnöksége dönt a nyertesekről, az eredmények kihirdetésének időpontja 2023. március 31. 

A díjakat az MLBKT Kiválóságok díjátadó estjén adják át 2023. április 19-én, a Logisztika Napjának (április 20.) előestéjén.

A pályázatokról további információt az alábbi linken talál. 

ÖSSZEFOGLALÓ A 2021-ES SZAMAI DÍJAKRÓL ÉS A DÍJAZOTT PÁLYÁZATOKRÓL

2021-ben a következő pályázatokat díjazta az MLBKT szakmai zsűrije.

  • Az Év Beszerzési Menedzsere díjat Szőcs Gábor (műszaki beszerzési és támogatási igazgató, Bonafarm Zrt.) kapta a beruházás beszerzési területének kialakításához alkalmazott egyedi és innovatív megoldásért.
  • Az Év Beszerzési Csapata díjat a Continental Automotive Hungary Kft. NPM PEES csoportja (Non-Production Materials Production Equipment & Engineering Service) kapta, egy cégcsoport szinten is egyedülálló, a termelőgépek műszaki hibabejelentésére és a hibák nyomon követesére szolgál applikáció fejlesztéséért.
  • Az Év Logisztikai Menedzsere címet Kossuth József (cargo vezető, Budapest Airport Zrt. (BUD)) érdemelte ki, akinek munkája eredményeképpen 2021-ben a BUD Airport cargo áruforgalom növekedése 35 százalékot ért el, 5 év alatt megduplázva így a reptér cargo közösség áruforgalmát. 
  • Logisztikai Kiválóság Díj-at érdemelt a Master Good Kft. / Gamma Digital Kft. közös projektje egy magas színvonalú és nagy volumenű beruházás kiváló megvalósításáért és az ehhez szükséges rendszerintegrátori tevékenységért.  
  • Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában elismerő oklevelet kapott két projekt. 
    • LOGI-KOM Kft. Logi-Kocsi vonatos beltéri anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata, amelynek fejlesztésével a cég célja az volt, hogy teljesen nyomkövető, mégis egyszerű rendszert hozzanak létre, de számos, más – például az ergonómia és a munkavédelem – tekintetében is előre mutató logisztikai megoldás született.
    • Webshippy Kft. a megváltozott üzleti kihívásokra való gyors és magas színvonalú reagálásért, a hazai viszonylatban elsőként megvalósított fulfillment megoldásért, a régió legmodernebb robotrendszerének kiépítési projektjéért vehette át az elismerést.
  • Az MLBKT Elismerő oklevéllel jutalmazta a Hungaropharma Zrt.-t a Covid-19 járvány elleni védekezésben betöltött különleges szerepéért és a feladatok kiemelkedő és magas színvonalú elvégzéséért.

Kapcsolódó cikkeink