Idén is auditáltatta önként vállalt ISO rendszerét a SPAR
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. immár hatodik éve – idén szeptemberben is – sikeresen megújította a teljes kiskereskedelmi hálózatára működtetett ISO: 9001-es minőségirányítási és HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerét, mely egyedülálló a magyarországi kereskedelmi láncok között.
A minőségbiztosítás célja, hogy a SPAR több mint négyszáz üzletében a vásárlók egyenletes és állandó minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal találkozzanak. A rendszer segítségével a kötelező HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerelemeken túl, olyan követelményeket is megfogalmaz és betart a vállalat, amelyek az érdekelt felek (vásárlók, hatóság, tulajdonosok) elvárt vagy látens igényeit is kielégítik. A hat éve működő rendszer a folyamatos fejlesztés zálogának tekinthető, amelynek fókuszában a vevő elégedettsége áll. A tanúsítást az SGS Hungária Kft. végezte.
A SPAR minőségbiztosítási rendszereinek működése – a REGNUM húsüzem ISO:22000 és a logisztikai központok IFS élelmiszertanúsításával együtt – hidat képeznek a termelői minőségbiztosítási rendszerek és a vevők között. A rendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen a dolgozói elkötelezettség is.
Az önkéntesen vállalt minőségirányítási rendszer működtetésével a SPAR Magyarország Kft. nem csak beszállító partnereitől várja el a termék előállítás folyamatainak teljes szabályozottságát, hanem saját maga is megfelel a minőségbiztosítási követelményeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >