Idén is auditáltatta önként vállalt ISO rendszerét a SPAR

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 21. 11:38

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. immár hatodik éve – idén szeptemberben is – sikeresen megújította a teljes kiskereskedelmi hálózatára működtetett ISO: 9001-es minőségirányítási és HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerét, mely egyedülálló a magyarországi kereskedelmi láncok között.

Spar-czeh

A minőségbiztosítás célja, hogy a SPAR több mint négyszáz üzletében a vásárlók egyenletes és állandó minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal találkozzanak. A rendszer segítségével a kötelező HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerelemeken túl, olyan követelményeket is megfogalmaz és betart a vállalat, amelyek az érdekelt felek (vásárlók, hatóság, tulajdonosok) elvárt vagy látens igényeit is kielégítik. A hat éve működő rendszer a folyamatos fejlesztés zálogának tekinthető, amelynek fókuszában a vevő elégedettsége áll. A tanúsítást az SGS Hungária Kft. végezte.

A SPAR minőségbiztosítási rendszereinek működése – a REGNUM húsüzem ISO:22000 és a logisztikai központok IFS élelmiszertanúsításával együtt – hidat képeznek a termelői minőségbiztosítási rendszerek és a vevők között. A rendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen a dolgozói elkötelezettség is.

Az önkéntesen vállalt minőségirányítási rendszer működtetésével a SPAR Magyarország Kft. nem csak beszállító partnereitől várja el a termék előállítás folyamatainak teljes szabályozottságát, hanem saját maga is megfelel a minőségbiztosítási követelményeknek.

Kapcsolódó cikkeink