Ideiglenesen leállítja argentin tejüzemében a termelést a Nestlé
Márciusban egy hónapra felfüggeszti a termelést az argentin Córdoba régióban található tej- és tejporüzemében a Nestlé a felhalmozódott készletek kezelése céljából.
A vállalat szerint az intézkedés oka az export csökkenése és a helyi kereslet visszaesése – írja a Just Drinks. Az üzemben teljes és sovány tejport, instant tejport, UHT tejet, valamint Nesquik és Nido márkájú kész italokat gyártanak.
A leállás ideiglenes, március végéig tart a dolgozókra, az üzem működésére és az ellátási láncra gyakorolt lehető legkisebb hatással. Az üzemben 189 fő dolgozik, akik közül körülbelül 70%-ot érint a döntés.
A helyi élelmiszeripari szakszervezet vezetője, Fernando Martín Páez szerint a Nestlé készletei túl nagyra nőttek, mivel nem tudnak elég terméket eladni. A szakszervezet a termékek árának csökkentését javasolta a felesleg felszámolására, ahelyett, hogy a munkavállalók kerülnének hátrányba.
A Nestlé korábban jelentős beruházásokat eszközölt az üzemben: 2019-ben 12 millió svájci frankot fektetett be a Nesquik és Nido italok napi 10 millió literes gyártókapacitásának növelésére.
Kapcsolódó cikkeink
Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >NESQUIK STRAWBERRY MILK-MIX: EPRES ÍZŰ ÍZESÍTŐ ITALPOR 350 G
Jólesne a nyári hőségben egy frissítő, gyümölcsös ízű ital? A…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >Idén magához térhet a spanyol online élelmiszerpiac
Két év csökkenés után újra növekedésnek indulhat a spanyol online…
Tovább olvasom >Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >