Idd meg a vacsorád!
A kraft sörök világában már itthon sem csodálkozik el senki azon, ha almás pite vagy szilvás gombóc ízű termékkel találkozik, ételek inspirálta koktélokkal viszont nem igazán találkozunk. Komoly piaci rés – mondhatnánk komolytalanul, de világszerte egyre több előkelő bár veszi komolyan a „kihívást”. Sok hely kínálatában jelennek meg a vacsora ihlette sós koktélok: a New York-i Double Chicken Please bár koncepciójáról például mi is írtunk már. Ám ezek a kreatív italok gyakran csak exkluzív helyeken, borsos áron érhetők el – sok kíváncsi kísérletező számára elérhetetlenek maradnak.
A cikk a Trade magazin 2025/12-2026.01. lapszámában olvasható.
Egy 28 éves koreai-amerikai koktélinfluenszer és italtanácsadó, Jae Bae (@jarbae), úgy döntött, hogy a mixológia felfedező szellemiségét mindenkihez közelebb hozza. Több mint 26 ezer követőjének nap mint nap megmutatja, hogyan készíthetnek merész, vacsorára emlékeztető italokat.
20 évesen az egyetem mellett egy bostoni sushi étteremben kezdett barbackként; azóta nemcsak technikailag fejlődött, de célul tűzte ki, hogy a kelet-ázsiai diaszpóra ízeit és történeteit is beemelje a koktélkultúrába. Bae italai valódi gasztronómiai utazások: például a naengmyeon (koreai hideg tésztaleves) ihlette Dirty Martini szezámolajjal zsírmosott ginnel, körtével átitatott vermuttal és uborka-retek savanyúlével idézi meg a klasszikus leves élményét.
Bae módszere: először számba veszi a hozzávalókat, majd megvizsgálja, melyik miként felel meg egy koktélban. A sós ital nem mindenkinek való, de ha már kíváncsivá teszi az embereket, már megérte – vallja.
Kapcsolódó cikkeink
Visszatérés a klasszikus bárkultúra alapjaihoz: megnyitott a Lazy Lion bár az Adria Palotában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Többet főznének az X- és Y-generációk tagjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöld jövő a FoodTechShow-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszatérés a klasszikus bárkultúra alapjaihoz: megnyitott a Lazy Lion bár az Adria Palotában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Avokadó van és lesz! – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kókuszfarm to table – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

