Hüvelyesekből készített lisztet használ a Mulino Bianco kekszeihez
A Barilla Csoporthoz tartozó Mulino Bianco márka két új kekszet vezetett be, melyekhez hüvelyesekből készült lisztet használt. A Cecille keksz csicseriborsó-őrlemény, kakaó és narancshéj, míg a Lentille vöröslencse liszt és darabolt mandula felhasználásával készült.
A cég nyilatkozata szerint a termékek nem tartalmaznak pálmaolajat, színezéket, tartósítószert és hidrogénezett növényi zsírokat, illetve GMO-mentesek. A vállalat küldetésével összhangban („Buono per Te, Buono per Il Pianeta” – Jó neked, jó a bolygónak) a termékek előállításakor szem előtt tartja a fenntarthatóságot és a bolygó jólétét.
Az olasz kekszpiacon vezető, mintegy 34%-os piaci részesedéssel rendelkező Mulino Bianco az olasz vásárlóknak e termékekkel tápláló és egyedülálló, valamint meglepő ízű reggeli alternatívát szeretne kínálni.
Kapcsolódó cikkeink
300 millió eurót ruházott a Barilla fenntarthatóságba és innovációba
A Barilla olasz tészta- és szószmárka fenntarthatósági jelentése szerint 2023-ban…
Tovább olvasom >Nem gyártja többé a Barilla a növényi alapú Tolerant Foods tésztákat
Leállítja a Barilla Group minimálisan feldolgozott hüvelyesekből készült tésztáinak gyártását…
Tovább olvasom >Növelni kellene a hüvelyesek fogyasztását a magyar otthonokban
A hüvelyesek kiváló növényi fehérjeforrások, fogyasztásuk előnyeire és jótékony tulajdonságaikra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >