Húszezer látogatót várnak a pálinkafesztiválra

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 22. 11:22

Szombaton kezdődik az újszilvási ágyaspálinka fesztivál, amelyre húszezer látogatót és csaknem negyven főzőcsapatot várnak a szervezők. Díszvendégként idén az Alföldi Tej, valamint a hungarikumok kaptak meghívást a rendezvényre.

palinka

A hagyományos regionális pálinkaünnep megtartását az eső sem veszélyeztetheti, mert a nagyszínpaddal szemközt egy többezer férőhelyes sátrat is felállítottak.

A már tavaly is jelenlévő hungarikumok közül most egyebek mellett a kalocsai paprikát, a kalocsai porcelánt, a „békebeli” fröccsöt, különböző sajtokat, gyümölcsleveket, az újszilvási Szilváshús Kft. termékeit, illetve a Bertók Méhészet mézeit ízlelhetik meg a fesztiválra látogatók.

A pálinkafesztivál kísérő rendezvényeként az Alföldi Tej Kft. családi napot tart vasárnap. Emellett megrendezik a Magyar Pálinka Lovagrend színpompás felvonulását, valamint a főzőversenyt, amelyre több tucatnyi csapat jelezte részvételét.
A pálinkaünnepet most is a Fesztivál téren (a régi vásártéren) tartják szombaton és vasárnap, mindkét napon kísérőprogramok sora szórakoztatja a közönséget.

A kicsik a vidámparkban, a nagyobbak a kézműves és kirakodó vásáron is múlathatják az időt, miközben a sztárfellépőkön kívül helyi és környékbeli együttesek, klubok váltják egymást a színpadon. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink