A 20 éves évfordulón új beruházást adott át a Rondo Hullámkartongyártó Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 06. 11:16

Újabb, mintegy 350 millió forint értékű beruházás átadásával ünnepelte magyarországi leányvállalata megalapításának húszéves évfordulóját a Rondo csoport. Az osztrák érdekeltségű cégcsoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven. A cég immáron 10 ezer négyzetméter alapterületen működteti hullámkarton csomagolóanyagokat gyártó üzemét Soroksáron. A Rondo Hullámkartongyártó Kft.-nél a következő években további fejlesztések valósulhatnak meg, így a társaság tervei szerint 2015-ben egy új hajtogató-ragasztó gépsorral bővítik üzemük gépparkját. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a vállalat mindig az elérhető legkorszerűbb csomagolásgyártási technológiák mellett gyártson Magyarországon is, irányt mutatva a teljes hazai csomagolóipar számára – hangsúlyozták a vállalat vezetői.

rondoA magyarországi csomagolóipar piacvezető vállalatai között jegyzett Rondo Hullámkartongyártó Kft. idén ünnepli működése megkezdésének 20 éves jubileumát. A vállalat számára az elmúlt két évtized a folyamatos minőségi termelés és fejlesztések jegyében telt el. Ebbe a sorba illeszkedik a cég soroksári gyárában most átadott újabb beruházás is. A Rondo Hullámkartongyártó Kft. 350 millió forintos beruházással egy robottechnológiával működő ún. palettázó berendezést telepített, ezzel téve teljessé automata áruáramlási rendszerét soroksári üzemében. „Az újítás lényege, hogy a gyártósor végén egy robotizált berendezés veszi le a készárut, és rendezi szállításra alkalmas egységekbe” – fogalmazott Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat soroksári üzemében október 3-án megrendezett évfordulós és átadási rendezvényen.

A termelés hatékonyságát növelő, a fokozódó élelmiszer-biztonsági elvárásoknak elébe menő technológiát a világszínvonalú gépparkkal rendelkező Rondo csoport első lépésként két ausztriai gyárában telepítette tavaly. A kedvező tapasztalatokat látva a csoport tulajdonosai úgy döntöttek, hogy hazánkban is bevezetik az iparágban iránymutatónak számító technológiát – a magyar piaci szereplők közül elsőként.

A jövőbe mutató beruházások sorát ezt követően is folytatja a társaság. A tervek szerint a soroksári hullámkartongyárban 2015-ben egy új, ún. hajtogató-ragasztó berendezést telepítenek, közel 400 millió forint beruházással.

A fejlesztések jelzik, hogy az innovatív, hulladékból nyert másodnyersanyagból előállított, 100 százalékban újrahasznosítható hullámkarton csomagolóanyagokat gyártó cég nem csupán a befizetett adó mértékéig járul hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez. Működésének megkezdése óta a Rondo Hullámkartongyártó Kft. 10 milliárd forintot meghaladó értékben ruházott be Magyarországon, ezzel segítve az ország bruttó hazai termékének növelését.

„A Rondo Hullámkartongyártó Kft. évente közel 12 milliárd forint árbevételt generáló termelő tevékenysége nem csupán a vállalat tulajdonosai számára teremt hasznot, hanem az üzemnek otthont adó Budapest, illetve Magyarország számára is. A társaság immáron 20 éves nyereséges működése során több mint 2,5 milliárd forint társasági és iparűzési adót fizetett be a magyar államkasszába” – tette hozzá Sigray Mária.

A társaság tevékenysége a nemzetgazdaság fizetési mérlegét is javítja, hiszen termékeinek 30 százaléka az európai és a távol-keleti piacokon talál vevőre, miközben fontos foglalkoztató Soroksáron. „Fontosnak tartom kiemelni, hogy vállalatunk sikereit legnagyobbrészt motivált és kompetens munkatársainknak köszönhetjük. Az elmúlt húsz évben számos munkahelyet teremtettünk, 190 dolgozó számára biztosítva munkát és biztos megélhetést” – hangsúlyozta Sigray Mária. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink