Húsvétra a hagyományos sonkát keresik a legtöbben
Húsvétra a hagyományos, lassú pácolású sonkát keresik a legtöbben, de sokak szerint nehéz kiválasztani a kínálatból a megfelelőt – közölte felmérése alapján a Pick csütörtökön.
Az élelmiszeripari vállalat megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint a magyarok több mint kétharmada vesz húsvétra sonkát és más, hagyományosan ilyenkor fogyasztott élelmiszereket. A megkérdezettek 28 százaléka úgy véli, hogy a sonka ennek az időszaknak a legfontosabb hozzávalója, de 36 százaléknak volt már rossz tapasztalata, és csaknem minden negyediknek gondot jelent a vásárlás. A kiváló minőség majdnem minden harmadik vevőnek fontos, kizárólag az ár alapján mindössze 12 százalék dönt. A magyar gyártók termékeit csaknem 30 százalék részesíti előnyben, és vannak, akik kifejezetten kerülik az ismeretlen külföldi gyártóktól származó sonkákat – írták.
A közlemény szerint nem szabad kockáztatni az ünnepi hangulatot feltűnően olcsó áruval, a megbízható belföldi gyártók nem fognak csalódást okozni. A visszajelzések is azt mutatják, hogy egyre többen keresnek jó minőségű, Magyarországon készült sonkát húsvétra.
A felmérés 1000 felnőtt megkérdezésével készült február végén – olvasható a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
Minőség a rácsokon
A hozzáadott érték, a prémium minőség, a kényelmi szempontok újra…
Tovább olvasom >Húsvét után sem enyhült az utazási láz
Húsvét után sem enyhült az utazási láz, április 17-27. között…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Paradicsommal segít a brit Aldi a rákbeteg fiatalokon
Az Aldi jótékonysági kampányt indít a Teenage Cancer Trust szervezettel…
Tovább olvasom >Világszerte kapható lesz a Nestlé Sinergity csecsemőtápszere
A Nestlé bejelentette, hogy globálisan bevezeti Sinergity nevű, tudományos kutatásokra…
Tovább olvasom >MVI konferencia 2026
A Sirha Budapest 2026 szakkiállítás keretében újra megrendezésre kerül az…
Tovább olvasom >