Húsból is az olcsóbbat vitték
A Magyar Húsiparosok Szövetségének előrejelzése szerint az év második felében mintegy tíz százalékkal drágulnak a húskészítmények.
A legális hús- és
húskészítmények piacán az elmúlt
évben a belföldi fogyasztás visszaesése
mintegy öt százalékos volt, a forgalomcsökkenés
nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jött
létre, többen keresték az olcsó árut.
A növekvő költségterheket,
például az energia árának emelkedését
és az adó növekedését a feldolgozók
nem tudták érvényesíteni átadási
áraikban, a húsipar nyereségszintje jelenleg az
úgynevezett pozitív nulla körül mozog.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júliusban a zöldebb fogyasztói döntésekért kampányol az Auchan
Az Auchan Magyarország 2025-ben is csatlakozik a globális Műanyagmentes július…
Tovább olvasom >Az NKFH országos olívaolaj razziát indít az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében
A fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében a…
Tovább olvasom >Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >