Húsból is az olcsóbbat vitték
A Magyar Húsiparosok Szövetségének előrejelzése szerint az év második felében mintegy tíz százalékkal drágulnak a húskészítmények.
A legális hús- és
húskészítmények piacán az elmúlt
évben a belföldi fogyasztás visszaesése
mintegy öt százalékos volt, a forgalomcsökkenés
nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jött
létre, többen keresték az olcsó árut.
A növekvő költségterheket,
például az energia árának emelkedését
és az adó növekedését a feldolgozók
nem tudták érvényesíteni átadási
áraikban, a húsipar nyereségszintje jelenleg az
úgynevezett pozitív nulla körül mozog.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ügyfélszolgálati központot nyitott a Fressnapf-csoport Pécsen
Ügyfélszolgálati központot nyitott Pécsen a hobbiállat-eledelek és -felszerelések forgalmazásával foglalkozó…
Tovább olvasom >A DHL duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a Hungaroringre, a Forma 1®-es hétvégére
A DHL és a Forma-1® már Mogyoródon van, a július…
Tovább olvasom >Megújult és növekszik a McDonald’s
A McDonald’s folyamatosan új éttermeket nyit és modernizálja meglévő egységeit…
Tovább olvasom >