Húsból is az olcsóbbat vitték
A Magyar Húsiparosok Szövetségének előrejelzése szerint az év második felében mintegy tíz százalékkal drágulnak a húskészítmények.
A legális hús- és
húskészítmények piacán az elmúlt
évben a belföldi fogyasztás visszaesése
mintegy öt százalékos volt, a forgalomcsökkenés
nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jött
létre, többen keresték az olcsó árut.
A növekvő költségterheket,
például az energia árának emelkedését
és az adó növekedését a feldolgozók
nem tudták érvényesíteni átadási
áraikban, a húsipar nyereségszintje jelenleg az
úgynevezett pozitív nulla körül mozog.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
További 4 éven át Hinora Ferenc a Magyar Marketing Szövetség elnöke
A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május…
Tovább olvasom >Nagy Márton: hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez
Hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez…
Tovább olvasom >250 forintos kuponok közel 200 Tescóban = több millió forintnyi kapaszkodó 3600 gyermeknek
Egy bántalmazó kapcsolatban nevelkedett háromgyermekes család életének újrakezdését is támogathatják…
Tovább olvasom >