Húsból is az olcsóbbat vitték
A Magyar Húsiparosok Szövetségének előrejelzése szerint az év második felében mintegy tíz százalékkal drágulnak a húskészítmények.
A legális hús- és
húskészítmények piacán az elmúlt
évben a belföldi fogyasztás visszaesése
mintegy öt százalékos volt, a forgalomcsökkenés
nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jött
létre, többen keresték az olcsó árut.
A növekvő költségterheket,
például az energia árának emelkedését
és az adó növekedését a feldolgozók
nem tudták érvényesíteni átadási
áraikban, a húsipar nyereségszintje jelenleg az
úgynevezett pozitív nulla körül mozog.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >