Húsból is az olcsóbbat vitték
A Magyar Húsiparosok Szövetségének előrejelzése szerint az év második felében mintegy tíz százalékkal drágulnak a húskészítmények.
A legális hús- és
húskészítmények piacán az elmúlt
évben a belföldi fogyasztás visszaesése
mintegy öt százalékos volt, a forgalomcsökkenés
nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jött
létre, többen keresték az olcsó árut.
A növekvő költségterheket,
például az energia árának emelkedését
és az adó növekedését a feldolgozók
nem tudták érvényesíteni átadási
áraikban, a húsipar nyereségszintje jelenleg az
úgynevezett pozitív nulla körül mozog.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ünnepi nyitvatartás a PENNY-ben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lidl: újabb különadó-emelés már láncbezárást hozhat a magyar piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fehérjeforrások új generációja: így hódítanak a magas proteintartalmú termékek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
