Húsakadémia-képzés a Tescóban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 05. 00:15

Magyarországon egyedülálló képzést indított a Tesco. Az áruházlánc Húsakadémia elnevezésű programjának keretében rendszeres, többszintű oktatást kapnak a húspultnál dolgozó munkatársak, és elsajátítanak minden tudnivalót a friss húsok kezelésével kapcsolatban.

A program fő célja az volt, hogy a pultos kiszolgálás minősége még magasabb szintre emelkedjen a Tesco áruházaiban, ezáltal is elősegítve vásárlóik életre szóló hűségének elnyerését. A képzés hatására a kiszolgálás színvonala és a vásárlók megelégedettsége is jelentősen javult. Mostanra több mint 200 dolgozójuk végezte már el sikeresen a Húsakadémiát.

A 14 hétig tartó programot a hús- és baromfieladók számára dolgozták ki.

Hajdu Péter hús szakoktató a következőket mondta el a húsakadémiai képzéssel kapcsolatban:

„A Húsakadémiát elvégző dolgozóink szakszerűbb kiszolgálást nyújtanak vásárlóink részére, termékismeretük magabiztossá teszi őket a mindennapi munka folyamán. Sok dolgozót tudtunk fejleszteni a jobb kiszolgálás és a magasabb szintű munkavégzés elérése érdekében. A képzés eredményességét igazolják a pozitív vásárlói visszajelzések.”

A fejlesztésnél a fókuszban a következő területek álltak:

• Termékkihelyezés a pultokban

• Termékismeret/húsrészek, főzési, felhasználási módok

• Kiszolgálási ismeretek

• Minőségi ismeretek megerősítése

• Tárolási, árukezelési folyamatok

• Higiéniai folyamatok betartása

A Tesco a következő években is kiemelt figyelmet fordít a hús- és baromfiterületen dolgozó munkatársak fejlesztésére.

Kapcsolódó cikkeink