Húsakadémia-képzés a Tescóban
Magyarországon egyedülálló képzést indított a Tesco. Az áruházlánc Húsakadémia elnevezésű programjának keretében rendszeres, többszintű oktatást kapnak a húspultnál dolgozó munkatársak, és elsajátítanak minden tudnivalót a friss húsok kezelésével kapcsolatban.
A program fő célja az volt, hogy a pultos kiszolgálás minősége még magasabb szintre emelkedjen a Tesco áruházaiban, ezáltal is elősegítve vásárlóik életre szóló hűségének elnyerését. A képzés hatására a kiszolgálás színvonala és a vásárlók megelégedettsége is jelentősen javult. Mostanra több mint 200 dolgozójuk végezte már el sikeresen a Húsakadémiát.
A 14 hétig tartó programot a hús- és baromfieladók számára dolgozták ki.
Hajdu Péter hús szakoktató a következőket mondta el a húsakadémiai képzéssel kapcsolatban:
„A Húsakadémiát elvégző dolgozóink szakszerűbb kiszolgálást nyújtanak vásárlóink részére, termékismeretük magabiztossá teszi őket a mindennapi munka folyamán. Sok dolgozót tudtunk fejleszteni a jobb kiszolgálás és a magasabb szintű munkavégzés elérése érdekében. A képzés eredményességét igazolják a pozitív vásárlói visszajelzések.”
A fejlesztésnél a fókuszban a következő területek álltak:
• Termékkihelyezés a pultokban
• Termékismeret/húsrészek, főzési, felhasználási módok
• Kiszolgálási ismeretek
• Minőségi ismeretek megerősítése
• Tárolási, árukezelési folyamatok
• Higiéniai folyamatok betartása
A Tesco a következő években is kiemelt figyelmet fordít a hús- és baromfiterületen dolgozó munkatársak fejlesztésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >