Tovább növekszik a befektetői bizalom címmel szerepel Magyarország az EXPO REAL központi programjában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 09. 12. 09:57

Magyarország élen jár a közép-kelet-európai régióban a megvalósuló ingatlanfejlesztések volumenét tekintve. A világszínvonalú fejlesztéseket Európa legnagyobb ingatlanos eseményén, a müncheni EXPO REAL-on vonultatja fel, 2017. október 4-6. között, melyre „Magyarország: tovább növekszik a befektetői bizalom” címmel került be Európa legjelentősebb ingatlanpiaci szakmai vásárára, ahol Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes ismerteti a gigaberuházásokat.

A Budapest-standon Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogása keretében ismertetik meg a nemzetközi befektetői körrel a megaprojekteket és az ingatlanfejlesztés terültéhez kapcsolódó, világszerte egyre keresettebb magyar találmányokat. A Budapest-standon bemutatják, hogy milyen ikonikus fejlesztések alakítják a jövő Budapestjét, illetve ismertetik Magyarország sokrétű „okos-város” koncepcióját is. A magyar ingatlanpiaci perspektívákkal kapcsolatban figyelemreméltó adat, hogy a budapesti irodapiac idén is rekordnövekedéssel dicsekedhet.

— Budapest óriási változásokon ment keresztül, melyek a várostervezés, a technológia, a környezetvédelem, a közlekedés- és az infrastruktúra fejlesztése területén egyaránt kiemelkedőek — mondta Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes. — A stabil gazdasági környezet és politikai helyzet, a számos kormányzati és önkormányzati akció minden szegmensben katalizálja az ingatlanpiac növekedését. Jövőképünk és a hosszú távú városfejlesztési koncepciónk interpretálása révén a magyar főváros még több nemzetközi ingatlanfejlesztés legfőbb európai célpontjává válhat.

A világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból kiderül, hogy a közép-európai régió a tavalyi évhez képest még vonzóbbá vált a befektetők szemében, Magyarország pedig 15 százalékos arányt képvisel a teljes befektetési forgalomban. A kimagasló 2016-os eredmény (1,54 milliárd euró) után a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon közel 1,2 milliárd eurót költöttek a befektetők 2017 első nyolc hónapjában.

Az elmúlt két évben a közép-kelet-európai országok közül a magyarországi befektetési piacot jellemezte a legdinamikusabb bővülés.

Az EXPO REAL kiállításon további számos világszínvonalú fejlesztést mutat majd be a Budapest-stand, hogy átfogó képet nyújtsanak a további növekedés előtt álló budapesti ingatlanpiac perspektíváiról. A Liget Budapest Projekt mellett bemutatják Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Budapest Airport jelentős projektjeit. Magyarország nemzetközileg is elismert ingatlanfejlesztői, az Atenor, a Forestay Development, a Futureal, a Gránit Pólus, a Horizon Development, a TÓPARK ’BE MY CITY’, a TriGranit és a Wing is jelen lesznek a standon. Az ingatlanjog szakterületét a nemzetközi rangsorokban első helyen szereplő Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda, valamint az Oppenheim Ügyvédi Iroda és a Knight Bird & Bird Iroda képviseli a standon. A kiállítók között találjuk a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalatait, a CBRE-t és a Magyarországon fennállásának 25. évfordulóját idén ünneplő Colliers Internationalt, továbbá az hazánk egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társaságát, a KPMG-t.

Egyedülálló magyar innovációk is helyet kapnak a Budapest-standon, köztük a forradalmian új, moduláris térburkoló rendszer, a napelemmel felszerelt, elektromos energiát termelő Platio, valamint a Thermowatt Kft. nemzetközi innovációs díjnyertes hőszivattyú alapú műszaki megoldása, amivel energiahatékony és környezetbarát módon lehet a szennyvízben lévő hőenergiát épületek hűtésére és fűtésére hasznosítani. Bemutatkozik még a Chameleon Smart Home rendszere is, amellyel olyan modern, jövőálló, okos otthonok készülhetnek, melyek összekapcsolják az otthonok eszközeit a lakókörnyezet adta lehetőségekkel.

A Budapest-stand weboldala: www.budapest-at-propertyexpos.com

Néhány kiemelt projekt videója: http://www.youtube.com/channel/UCmhTtHJ2GcNiekhUi-Mnenw

Budapest városbemutató filmje: http://www.youtube.com/watch?v=um7RaaC2yAw

A Liget Budapest Projekt filmje: http://www.youtube.com/watch?v=fFChXzvOX2c&spfreload=5

A HIPA Opening Doors című filmje: http://vimeo.com/192756319

Kapcsolódó cikkeink