Külföldön sikeresen terjeszkedő hazai hálózat

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 07. 10:35

A Duna ­House cégcsoport az ország egyik legnagyobb ingatlanközvetítő franchise hálózatával rendelkezik irodaszám tekintetében, és vezető pozíciót tölt be az ingatlanokhoz kapcsolódó pénzügyi és egyéb szolgáltatások terén is. Már évekkel ezelőtt stratégiai céljának tekintette, hogy meghatározó regionális szereplővé váljon ingatlanközvetítésben és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások piacán.

2016 végül az áttörés éve lett. Április 21-én került lezárásra az a tranzakció, amelynek értelmében a legnagyobb lengyel ingatlanközvetítő hálózat, a Metrohouse 100%-a a magyarországi Duna House Csoport tulajdonába került. A vásárlás időpontjában a lengyel hálózat 80 irodával és 600 értékesítővel működött, melyet a továbbiakban a cégcsoport fejleszteni kíván. Később, szeptember 2-án megvásárolta a cseh Duna House s.r.o. társaság többségi üzletrészét is. A cégcsoport így mind a hazai piacon, mind a régióban bővült 2016-ban, és immár 3 országban van jelen.

A tőzsdei jelenlét is azt a célt szolgálja, hogy a cégcsoport hazai és külföldi fejlesztése tovább folytatódhasson, a kedvező piaci környezetben lerakva a további fejlődés alapjait.

Kapcsolódó cikkeink