Magazin: Magyar alapanyagok a menzákon

Dátum: 2017. 12. 08. 07:47

Útjára indult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program, a HAMM. A témáról októberben rendezett beszállítói konferenciát a magyar közétkeztetési piac legnagyobb piaci szereplője, a Hungast Csoport, amelynek keretei között stratégiai megállapodást írtak alá az Univer Zrt.-vel és a Gyermelyi Zrt.-vel. A megállapodás célja, hogy minél gyakrabban kerüljenek hazai alapanyagokból készült fogások a fogyasztók tányérjára.

A konferencia fővédnöke Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt, aki kihangsúlyozta: a közétkeztetés fejlődéséhez a szolgáltatások színvonalának javítására, az egészségesebb, a hagyományokat és az új igényeket ötvöző menüsorokra, valamint az alapanyagok és a beszállítók gondosabb, környezettudatosabb megválasztására van szükség.

A tervek szerint az idei tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a hazai gyártók termékei a receptek hozzávalói között. A program jelenleg két partnerrel indul, de a cél további megállapodások kötése a biztonságos, friss és hazai ízvilágot képviselő élelmiszer-alapanyagok felhasználása érdekében. A beszállító partnerek jelentős része élt a rendezvényen kapott bemutatkozási lehetőséggel, és látványkonyhás bemutató keretében adott ízelítőt termékeinek felhasználási lehetőségeiből. //