Magazin: Magyar alapanyagok a menzákon
Útjára indult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program, a HAMM. A témáról októberben rendezett beszállítói konferenciát a magyar közétkeztetési piac legnagyobb piaci szereplője, a Hungast Csoport, amelynek keretei között stratégiai megállapodást írtak alá az Univer Zrt.-vel és a Gyermelyi Zrt.-vel. A megállapodás célja, hogy minél gyakrabban kerüljenek hazai alapanyagokból készült fogások a fogyasztók tányérjára.
A konferencia fővédnöke Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt, aki kihangsúlyozta: a közétkeztetés fejlődéséhez a szolgáltatások színvonalának javítására, az egészségesebb, a hagyományokat és az új igényeket ötvöző menüsorokra, valamint az alapanyagok és a beszállítók gondosabb, környezettudatosabb megválasztására van szükség.
A tervek szerint az idei tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a hazai gyártók termékei a receptek hozzávalói között. A program jelenleg két partnerrel indul, de a cél további megállapodások kötése a biztonságos, friss és hazai ízvilágot képviselő élelmiszer-alapanyagok felhasználása érdekében. A beszállító partnerek jelentős része élt a rendezvényen kapott bemutatkozási lehetőséggel, és látványkonyhás bemutató keretében adott ízelítőt termékeinek felhasználási lehetőségeiből. //
Kapcsolódó cikkeink
Példamutató nők az Univer Capsicum Clubjában
Az Univer Product Zrt. március 4-én, nőnap alkalmából különleges eseményt…
Tovább olvasom >Egy kicsi torma mindenkinek kell
A húsvéti asztalról, a sonka és a tojás mellől nem…
Tovább olvasom >Hagyományok és újragondolt receptek
A húsvét nemcsak a tavasz és az újjászületés ünnepe, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Részben az utaztatási cégek részvényeinek árfolyamcsökkenése húzza le az európai tőzsdéket
Gyengültek a vezető európai tőzsdemutatók péntek délelőtt elsősorban az utaztatási…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom adta a legtöbb belföldi turistát tavaly
Minden korábbinál több, közel 18 millió turista érkezett a hazai…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >