Magazin: Magyar alapanyagok a menzákon
Útjára indult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program, a HAMM. A témáról októberben rendezett beszállítói konferenciát a magyar közétkeztetési piac legnagyobb piaci szereplője, a Hungast Csoport, amelynek keretei között stratégiai megállapodást írtak alá az Univer Zrt.-vel és a Gyermelyi Zrt.-vel. A megállapodás célja, hogy minél gyakrabban kerüljenek hazai alapanyagokból készült fogások a fogyasztók tányérjára.
A konferencia fővédnöke Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt, aki kihangsúlyozta: a közétkeztetés fejlődéséhez a szolgáltatások színvonalának javítására, az egészségesebb, a hagyományokat és az új igényeket ötvöző menüsorokra, valamint az alapanyagok és a beszállítók gondosabb, környezettudatosabb megválasztására van szükség.
A tervek szerint az idei tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a hazai gyártók termékei a receptek hozzávalói között. A program jelenleg két partnerrel indul, de a cél további megállapodások kötése a biztonságos, friss és hazai ízvilágot képviselő élelmiszer-alapanyagok felhasználása érdekében. A beszállító partnerek jelentős része élt a rendezvényen kapott bemutatkozási lehetőséggel, és látványkonyhás bemutató keretében adott ízelítőt termékeinek felhasználási lehetőségeiből. //
Kapcsolódó cikkeink
Nemcsak finom, egészséges is!
A baba- és gyermekételek piaca folyamatosan változik, ahogy a szülői…
Tovább olvasom >Példamutató nők az Univer Capsicum Clubjában
Az Univer Product Zrt. március 4-én, nőnap alkalmából különleges eseményt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >