Erős mezőny a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenyén
November utolsó vasárnapján lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenye, melynek győztese Lendvai Levente (képünkön), az Arany Kaviár szakácsa. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az utánpótlás-nevelést is kiemelten fontos feladatának tekinti. A verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, így segítőket találjon a Bocuse d’Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis-jelölteket adjon a magyar csapat számára.
A versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyagkosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt készíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk. – Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni – mondta a verseny végén Hamvas Zoltán, az Akadémia elnöke.
Lendvai Levente mögött második helyen Kocsis Patrik (Erhardt, Sopron), harmadik helyen pedig Csillag Richárd (Kistücsök, Balatonszemes) végzett.
Fotó: http://bocusedorhungary.hu/ Fekete Antonio
Kapcsolódó cikkeink
A Bocuse d’Or 2025 döntőjének eredményhirdetése – A nap képe
A Bocuse d’Or szakácsverseny idei lyoni döntőjén a fiatal magyar…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >Az vagy, amit megetetsz!
A közétkeztető konyhavezetők, a közösségi étkeztetésben dolgozó vezetők és konyhafőnökök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >