HOVENTISSIMA

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 19. 23:58

Soha ennyi rangos program nem zajlott még a gasztronómiai és szállodaipari kiállításon, mint amennyit a szervezők az idei alkalomra terveznek. A megújult szakkiállítás új formában, új tematikával fogadja a gasztronómiai és – a témabővítésnek köszönhetően mind nagyobb arányban – a szállodaipari szakembereket. A kísérő eseményekkel az idén egy valódi interaktív fórum, s emellett egy jelentős, nemzetközi kiállítói kör várja a szakmát és az érdeklődő közönséget a Hungexpón október 11–14. között.

A szakkiállítás a hazai vendéglátóipar és gasztrotechnika, valamint a szállodaipar szereplőinek üzleti fóruma, s ennek révén egyúttal rangos nemzetközi versenyek színtere.

Az idei programkínálat talán legnagyobb közönségvisszhangra számot tartó eseménye a Bocuse d’Or magyarországi döntője. A Bocuse d’Or két évtizede a világ legrangosabb szakácsversenye. A Hoventa utolsó napján dől el, lesz-e magyar résztvevője 2012-ben a Bocuse d’Or Europe brüsszeli fordulójának.

Kuriózum lesz a Hoventán a Giropizza d’Europe régiós döntője. A pizzakészítők megmérettetése október 13-án lesz, a többi napon pedig pizzakészítési bemutató várja a látogatókat a Giropizza standján.

A hazai szakmai megmérettetések sora a nyitónapon az „Év Cukrásza” és az „Év Junior Cukrásza” versennyel indul. A pavilonban felállított színhelyeken a közönség a zsűrivel együtt nézheti végig a hazai mesterek és ifjú tehetségek alkotó munkáját.

Az étel- és desszertküzdelmek említése után jöhet az italszekció: a Hungexpo és a Monin magyarországi képviselete közösen szervezi az első rendhagyó Monin Cup 2011 elődöntőjét, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a párizsi döntőn. Mondani sem kell, hogy az alapanyagok között a hungarikumnak számító hazai pálinka is előkelő helyen szerepel.

A Hoventán a versenyek mellett ezúttal is számos interaktív bemutató gazdagítja a programot: BOLS bármixer-bemutató, baristabemutató.

Mintegy 140 nm-en, a Borok Világa standon szakmai bemutatók és kóstolók lesznek, borászok, pálinkafőzdék közreműködésével. Étel-bor harmóniájáról szóló és borkóstolás-technikai előadásokkal is várják a látogatókat. (Támogató az AMC.) A Medical Wellness szigeten a wellness-szállodák által nyújtható szolgáltatások széles és minőségi kínálatáról tájékozódhatnak az érdeklődők. A Trendszigeten a LOSZ ezúttal a szállodaszobai trendeket mutatja be, az 5 csillagnak megfelelő besorolási szabályok, elvek szerint. (1*: Retro Hostel – Amsterdam; 2*: Modern folklór – Tihany; 3*: Country Living – Provance; 4*: Elegáns Art Deco – Los Angeles; 5*: Klasszikus lakosztály – Bécs; Lobby-bár, recepció )

Az idei Hoventát szakmai konferenciák és work-shopok teszik teljessé a piaci szereplők, a vendéglátó- és szállodaipari beszerzők, menedzserek, szakemberek számára. A Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara és az Enterprise Europe közös szervezésében október 13-án zajló nemzetközi üzletember-találkozóra a szálloda- és vendéglátóipar menedzserei kaptak meghívást. A Szállodaszövetség Napján az MSZSZ budapesti régióülésére kerül sor. Az Élelmezésvezetők Napja keretében a közétkeztetés legaktuálisabb kérdéseiről tájékozódhatnak, egy másik programon pedig a bisztrók és éttermek világában zajló legújabb trendekről hallhatnak. Sor kerül egy Medical Wellness konferenciára is, ahol a magyar gyakorlatot nemzetközi kitekintéssel is fűszerezik. A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata a professzionális belsőépítészeti megoldásokat tárja a vendéglátó- és szállodaipari szakemberek elé. A zárónapon pedig víz- és energiafelhasználási kérdések és a Facility Managment kerül terítékre.

A Hoventa klasszikus tematikái mellett újra meghívást kapnak az épületanyagok, szaniterek gyártói, építési technológiák szakmai képviselői, azzal a céllal, hogy egy európai színvonalú szakkiállítás keretei között találkozzanak a horeca-szektor képviselőivel.

2011-ben tehát tovább viszi a Hungexpo a tavaly megkezdett új irányokat. Fő törekvésük, hogy Közép-Kelet-Európa meghatározó üzleti fórumává alakítsák a Hoventa kiállítást, és mind a vendéglátóipar, gasztrotechnika, mind pedig a szállodaipar szereplői megoldást találjanak aktuális problémáikra.

A kiállítás nemzetközi szinten várhatóan erősebb mezőnyt vonultat fel, mint az előző évben: már vannak lengyel, német, olasz, szerb, cseh, török, osztrák, francia kiállítók.

Bővebb információ: www.hungexpo.hu/hoventa

Kapcsolódó cikkeink