Hotelmenedzsment-utánpótlás
A BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality által immáron tizenötödik alkalommal megrendezett European Mise en Place Cup hotelmenedzsment-versenyen, ahol idén 14 országból 28 neves egyetem vett részt.
A hollandiai Maastrichtban megrendezett februári megmérettetésen a hazai piacvezető turizmus-vendéglátás szakra járó hallgatókból – Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna – álló „Pioneers” nevű csapat egyedüli magyar meghívottként vett részt, és az 5. helyen végeztek. Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre találnak ki a hagyományoktól eltérő ötleteket. A BGE csapata a ServeUout (Serve You Out) nevű brand kidolgozásakor arra fókuszált, hogy az eddig csak költséget jelentő szállodai tevékenységekkel (mint a housekeeping, karbantartás, IT, konyha) hogyan lehetne bevételt generálni és kiajánlani a szolgáltatásokat a helyi lakosoknak.//
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Korszerű kutatóeszközök a KVIK Vendéglátás Tanszékén
Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott…
Tovább olvasom >Népszerűségét tartja a turizmus-vendéglátás alapszak a hazai egyetemeken
Az idei évben több mint nyolcezren jelentkeztek a turizmus-vendéglátás alapszakra,…
Tovább olvasom >Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat
A Pro Gastronomia díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >