Horvátországban csökken a Spar-termékek cukortartalma
A Spar Croatia mintegy 65 saját márkás termékének receptúráját változtatta meg annak érdekében, hogy csökkentse az általuk tartalmazott cukormennyiséget.
A WHO szerint az egy főre jutó napi cukorbevitel jó, ha a 25 grammot, vagy 6 teáskanálnyit nem haladja meg. A Spar éppen a WHO ajánlására indította el 2017-ben a saját márkás termékeiben található cukormennyiség csökkentését célzó kezdeményezését, amelynek eredményeképpen az év végéig 21 tonnányival kevesebb cukor kerül a saját márkás termékekbe.
2018-ban a Spar 36 saját márkás termék receptúráján alakított az alacsonyabb cukortartalom érdekében. Az új receptúrák a termékek ízében változást nem hoznak még mesterséges cukorhelyettesítők felhasználásának hiányában sem.
Kapcsolódó cikkeink
Horvát tengerpart, magyar szívvel: ismét Vir a nyár favoritja
A 2025-ös nyári szezonban is Horvátország számít a legkedveltebb külföldi…
Tovább olvasom >Horvátországban robbanásszerűen nőtt az élelmiszerimport az EU-csatlakozás óta
Az európai uniós csatlakozás óta robbanásszerűen nőtt az élelmiszerimport Horvátországban…
Tovább olvasom >Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét
Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI-elemzés: Tovább csökkent a magyar ipari termelés
A magyar ipari termelés volumene két egymást követő évben csökkent…
Tovább olvasom >Digitális kedvezményappot indított a német Norma
Németországban új digitális kedvezményalkalmazást indított a Norma diszkontlánc június 2-án…
Tovább olvasom >Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >