Horvátországban csökken a Spar-termékek cukortartalma
A Spar Croatia mintegy 65 saját márkás termékének receptúráját változtatta meg annak érdekében, hogy csökkentse az általuk tartalmazott cukormennyiséget.
A WHO szerint az egy főre jutó napi cukorbevitel jó, ha a 25 grammot, vagy 6 teáskanálnyit nem haladja meg. A Spar éppen a WHO ajánlására indította el 2017-ben a saját márkás termékeiben található cukormennyiség csökkentését célzó kezdeményezését, amelynek eredményeképpen az év végéig 21 tonnányival kevesebb cukor kerül a saját márkás termékekbe.
2018-ban a Spar 36 saját márkás termék receptúráján alakított az alacsonyabb cukortartalom érdekében. Az új receptúrák a termékek ízében változást nem hoznak még mesterséges cukorhelyettesítők felhasználásának hiányában sem.
Kapcsolódó cikkeink
Auchan Placc újratöltve – friss kínálat és megfizethető árak az EFOTT-on!
Már harmadik éve nyitja meg kapuit az Auchan Placc az…
Tovább olvasom >A Coop Italia saját márkás termékeivel erősít a horvát Tommy
Stratégiai együttműködést kötött a horvát Tommy kiskereskedelmi lánc és az…
Tovább olvasom >A horvát gazdasági miniszter szerint a turizmus miatt nőnek az árak Horvátországban
A turisztikai szezon miatt fellépő szezonális hatások okozzák az újabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Tízmilliók egy nyitófüllel – elindult a XIXO történetének legnagyobb nyereményjátéka
Idén nyáron minden eddiginél nagyobb dobásra készül a XIXO: elindult…
Tovább olvasom >Auchan Placc újratöltve – friss kínálat és megfizethető árak az EFOTT-on!
Már harmadik éve nyitja meg kapuit az Auchan Placc az…
Tovább olvasom >