Hordók és ízek
A sok remek hazai hordóérlelésű sör közül márkaépítéssel tűnik ki a HopTop Barrel Pig elnevezésű termékcsaládja, amelyet áprilisban mutattak be a főzde munkatársai a sajtó képviselőinek és az érdeklődő sörínyenceknek.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
A hordóérlelt sörök szerepe növelésének ötlete a főzde portfóliójában két évvel ezelőtt született meg, akkor kezdték beszerezni a szükséges rumos és bourbonös hordókat. A Budapest Beer Week sörfesztiválon bemutatott első, csapról kóstolható tételek sikerével született meg az új márka ötlete.
A Barrel Pig család jelenleg hat tételből áll, öt milk imperial stoutból és egy négyféle gabona malátájából készült barly wine – különböző alkoholfokú italok, amelyek Kentucky Bourbon vagy Barbados rumos, egyik-másik emellett juharszirupos hordóban is érlelődik 0,5-1-1,5 évig, a következő kettő most kerül Fiji rumosba, illetve skót whiskysbe.
A HopTopnak jelenleg 40 hordója van, amelyekből darabonként 500 palacknyi sör készíthető, azaz a tételek erősen limitáltak. Egy hordót kétszer tudnak felhasználni, a második alkalommal az érlelési idő közel duplájára nő. A hordók számát folyamatosan növelik; a készlet az új főzde alatti pincerendszerben kerül elhelyezésre.
– Mindez türelemjáték a „hagyományos” kraft sörök gyártási ütemezéséhez képest – mondja a stoutokat hobbijának valló tulajdonos, Halgas Csaba. – Ehhez szükség van megfelelő raktározásra, tőkére, így nem véletlenül ez a legjobb főzdék játszótere. Fontos, hogy ebben a szegmensben is legyen verseny: minket is motivál és a vevők is több helyen találkoznak a hordóérlelt termékekkel.
A Barrel Pig söröket egy sor különleges marketingötlet is megkülönbözteti a hasonlóktól. A sörcsalád fogalma önmagában is alig ismert fogalom a hazai kraft sörök világában, ennek bemutatóját a hordós érlelés kihangsúlyozására a Winhub borközpontban tartották – ott később is vásárolható lesz a termék. A pozicionáltságot kreatívan támogatja a kiszerelés: minden egyes palackot kézzel mártanak a címke színével megegyező viaszba. //
Kapcsolódó cikkeink
Május 17. ünnep a magyar kisüzemi sörök kedvelői számára
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >Megújuló energiával készített alkoholmentes sört a Carlsberg Svédországban
Carlsberg Sweden legújabb terméke az „Electric Beer”, egy limitált szériás,…
Tovább olvasom >Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >