Holland eredetű szósz magyar alapanyagokból

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 08. 30. 14:51

A B.W.A. Kft. a holland Sriracha csípőspaprika-szószok hazai forgalmazója.


Anton Weij
ügyvezető
B.W.A.

A termékeiken szereplő „Girl with the two dragons” azaz „lány a két sárkánnyal” logót egy kínai házaspár ihlette, amely több mint 60 évvel ezelőtt tofu készítésével foglalkozott egy kis holland földszinti lakásban. Miután a házaspár nyugdíjba vonult, egy holland fiatalember, a szakács múlttal rendelkező Bastiaan Weij vette át tőlük az üzletet, aki a tofugyártás mellett csípőspaprika-szószokkal is elkezdett foglalkozni.


– 26 évvel ezelőtt Bastiaan Weij úgy döntött, hogy Magyarországon, Hajóson üzemet nyit, abból a célból, hogy nyers, csípős paprikapépet szállítson Hollandiába, ahol a pépet különféle szószokhoz használták fel – mesél a kezdetekről Anton Weij, a B.W.A. Kft. ügyvezetője.

A cég jelenleg is kizárólag magyar csípős fűszerpaprikát használ termékei előállításához, és büszke arra, hogy Magyarország legnagyobb csípős­fűszerpaprika-felvásárlója.

A magyarországi cég fő profilja a holland cég alapanyagellátása. Termékeink nagy része exportértékesítésre kerül – tudjuk meg Anton Weijtől.

Középtávú terveik között szerepel a magyarországi piacon való további terjeszkedés, új termékek kifejlesztése, illetve ízviláguk egyediségének fenntartása. A közeljövőben több új ízt is piacra szeretnének dobni. //

Kapcsolódó cikkeink