Hol sörözünk – otthon vagy vendéglátóhelyen?
Európa öt, gazdaságilag legfejlettebb országának adataiból remekül látszik, mennyire megváltoztak a sörfogyasztási szokások – elemzi a Statista adatait a beerporn.hu. – És ebből a vendéglátóhelyek jöttek ki rosszul.
Már tavaly év végén nyilvánvaló volt, hogy egész Európában érzékelhető a sörfogyasztói attitűd változása. Jelesül, hogy vendéglátást korábban igénybe vevő vendégek jelentős része újabban inkább otthon fogyasztja el azt, amit azelőtt az éttermekben, sörözőkben. Emiatt nő a kiskereskedelmi forgalom aránya a HoReCa-szektor rovására.
A Statista most megvizsgálta, mi a helyzet, és úgy tűnik nem csak rövidtávon befolyásolták a lezárások és a vírustól való félelem azt, hol söröznek az emberek. Igaz, hogy továbbra is többen mennek vendéglátóhelyre sörözni, mint ahányan teszik azt otthon, de ezen a grafikán jól látszik a 2019 és 2022 közötti elmozdulás.
Kapcsolódó cikkeink
Egymilliárd dolláros iparággá válhat a közösségi kereskedelem 2028-ra
Egy új tanulmány szerint a közösségi kereskedelmi (social commerce) piac…
Tovább olvasom >Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >Ott az otthon, ahol a szívünk
Bár az európai háztartásoknak továbbra is vannak nehézségeik, enyhülni látszik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >