Hol sörözünk – otthon vagy vendéglátóhelyen?
Európa öt, gazdaságilag legfejlettebb országának adataiból remekül látszik, mennyire megváltoztak a sörfogyasztási szokások – elemzi a Statista adatait a beerporn.hu. – És ebből a vendéglátóhelyek jöttek ki rosszul.

Nö az otthonfogyasztás aránya
Már tavaly év végén nyilvánvaló volt, hogy egész Európában érzékelhető a sörfogyasztói attitűd változása. Jelesül, hogy vendéglátást korábban igénybe vevő vendégek jelentős része újabban inkább otthon fogyasztja el azt, amit azelőtt az éttermekben, sörözőkben. Emiatt nő a kiskereskedelmi forgalom aránya a HoReCa-szektor rovására.
A Statista most megvizsgálta, mi a helyzet, és úgy tűnik nem csak rövidtávon befolyásolták a lezárások és a vírustól való félelem azt, hol söröznek az emberek. Igaz, hogy továbbra is többen mennek vendéglátóhelyre sörözni, mint ahányan teszik azt otthon, de ezen a grafikán jól látszik a 2019 és 2022 közötti elmozdulás.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordmennyiségű sört exportált tavaly Csehország
Rekordmennyiségű, 6,13 millió hektoliter sört exportáltak tavaly a csehországi sörgyárak…
Tovább olvasom >Történelmi mélypontra zuhant a sörfogyasztás Németországban
2024-ben a német sörgyártók mindössze 8,3 milliárd liter sört értékesítettek,…
Tovább olvasom >Egymilliárd dolláros iparággá válhat a közösségi kereskedelem 2028-ra
Egy új tanulmány szerint a közösségi kereskedelmi (social commerce) piac…
Tovább olvasom >További cikkeink
Maybe, Baby – A nap képe
Határozatlanvásárló-barát megoldás egy ruhaüzlet próbafülkéjében.
Tovább olvasom >A csontváz rizsgolyót készít Aladár napjára – A nap videója
Az főzés témájában készülő, néha megdöbbentő technikákat alkalmazó animációs filmek…
Tovább olvasom >