Hogyan nem érdemes megajándékozni üzleti partnereinket?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 12. 16. 10:59

 Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) elektronikus kiadványt publikált az üzleti ajándékozással és rendezvényekkel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdések megválaszolására.

Ötletes ajándékok?

Karácsony közeledtével mindig felvetődik a kérdés az üzleti életben; milyen az ideális ügyfélkapcsolati ajándék? Mi az, ami még nem túlzó és nem tűnik a döntések befolyásolásának eszközének? Milyen szabályokat, kontrollokat állítsunk fel, amelyeket a munkatársainknak követniük kell? A Hungarian Business Leaders Forum Vállalati Szabályozás és Etikai Munkacsoportja a fenti kérdésekkel kapcsolatos kételyek eloszlatása érdekében tette közzé az ajándékozással és meghívásokkal kapcsolatos ajánlásait.

A HBLF összegyűjtötte a legfontosabb alapelveket, fogalmakat és szabályokat, és ajánlás formájában közreadja azzal a céllal, hogy iránymutatást adjon az üzleti ajándékok és vendéglátás elfogadásával és felajánlásával kapcsolatban és ezáltal segítse a cégeket saját szabályzatuk megalkotásában. A kiadványt elsősorban vállalatvezetők és compliance szakemberek számára állították össze, és fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve kizárólag online formában jelenik meg a karácsonyi céges ajándékozást megelőző időszakban, december második hetében.

“A HBLF az ajándékozási leaflettel szeretne hozzájárulni a hazai vállalati ajándékozási szokások transzparenssé tételéhez, különösen a közeledő ünnepi időszakban, egyúttal a visszaélés-gyanús helyzetek számának visszaszorításához. A guideline-ként alkalmazható dokumentum a hazai és nemzetközi legjobb gyakorlatok figyelembevételével készült, azzal a kifejezett céllal, hogy elősegítse a magyarországi üzleti élet tisztábbá, átláthatóbbá válását”

Bácsfalvi András HBLF Elnökségi Tag, a Felelős Vállalati Szabályozás és Etikai Munkacsoport vezetője.

A HBLF ajándékozási ajánlása az alábbi linken keresztül tölthető le:

https://hblf.hu/ajandekozasi_ajanlas

Kapcsolódó cikkeink