Hogyan „állják a sarat” a fagyasztott élelmiszerek a pandémia után?
Az élelmiszer-kiskereskedelem összes ágazatához és szegmenséhes hasonlóan a fagyasztott élelmiszerekre is hatással voltak a költségeket minden szinten érintő növekvő infláció, az ellátási lánc problémái miatti aggodalmak és az ukrajnai orosz invázió általi fenyegetés. Emellett figyelembe kell venni a számos lezárás közepette megváltozott fogyasztói szokásokat is.
Ennek ellenére van ok az optimizmusra a fagyasztott élelmiszer-ágazatban. Az American Frozen Food Institute (AFFI) statisztikái szerint az alacsonyabb jövedelmű háztartások dollárban számolt fagyasztott élelmiszer kiadásai 15%-kal nőttek, a British Frozen Federation (BFF) tanulmányai szerint a szigetországban a fagyasztott élelmiszerek kiskereskedelmi eladásai 13,5%-kal nőttek a pandémia előtti szinthez képest, ami arra utal, hogy azok a fogyasztók, akik a COVID alatt a fagyasztotthoz fordultak, továbbra is tettek fagyasztott termékeket a kosarukba.
A fagyasztott élelmiszerek gyorsabb ütemben nőttek, mint az élelmiszerek és italok teljes növekedése az elmúlt öt évben, és az AFFI adatai szerint 2021-ben a növekedés 22,6%-ot tett ki a 2019-es járvány előtti normálhoz képest.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordnyereséget ért el az Iceland az £1-os termékcsalád eladásainak megugrásával
Rekordnyereséget ért el tavaly az Iceland Foods annak köszönhetően, hogy…
Tovább olvasom >Napelemekkel készül felszerelni olasz gyárát a Nomad Foods
A Nomad Foods fagyasztott élelmiszereket gyártó cég fotovoltaikus panelek telepítését…
Tovább olvasom >Bezárja üzemét Bosznia-Hercegovinában a Nomad Foods
A čitluki gyár bezárása decemberig történik meg és az intézkedéssel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >