Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten
Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoztak be, amelyek új élményt kínáltak a boros közönségnek is.
A március 3. és 5. között megrendezett sétakóstolón, először tűnt fel a Sörszövetség, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalta a vörös, rozé és fehér színpalettát. A sörös óra keretében Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával tehettek kirándulást a sör világában.
A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvű résztvevők megtudhatták, hogyan kell a sört szakszerűen megízlelni (hőmérséklet, illatok, ízek, pohárformák). A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhattak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között elsőként a camembertes, szárított paradicsomos falatka mutatkozott be egy friss, szűretlen bajor stílusú búzasörrel. Ezt követte a sörben pácolt, szuvidolt oldalas, coleslaw salátával, amely tökéletes kiegészítője az óarany színű, malátás, enyhén gyümölcsös illatú félbarna cseh láger. Végül, a legmeglepőbb páros, amely maradéktalanul elnyerte minden résztvevő tetszését, a 8 hónapig érlelt, krémesen telt, robusztus Russian Imperial Stout és a narancsos krémmel töltött keserű és tejcsokoládés bonbon duója volt. A rendhagyó társításokkal szerettek volna kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítő sörpárt.
A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért jöttünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra. Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz.” –mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >8 millió palack szeszesital és 225 visszaváltó automata várja a vásárlókat
8 millió palack, illetve doboz alkoholos itallal készült a Tesco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >Rekordszámú feladatot oldottak meg az iskolások: az Etesd az Eszed oktatóprogram népszerűsége töretlen
Véget ért a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos…
Tovább olvasom >A TikTok hódítója: Dubaji csokiőrület a Lidlben
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre nagyobb kereslet mutatkozik egy igazán…
Tovább olvasom >