Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten
Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoztak be, amelyek új élményt kínáltak a boros közönségnek is.
A március 3. és 5. között megrendezett sétakóstolón, először tűnt fel a Sörszövetség, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalta a vörös, rozé és fehér színpalettát. A sörös óra keretében Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával tehettek kirándulást a sör világában.
A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvű résztvevők megtudhatták, hogyan kell a sört szakszerűen megízlelni (hőmérséklet, illatok, ízek, pohárformák). A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhattak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között elsőként a camembertes, szárított paradicsomos falatka mutatkozott be egy friss, szűretlen bajor stílusú búzasörrel. Ezt követte a sörben pácolt, szuvidolt oldalas, coleslaw salátával, amely tökéletes kiegészítője az óarany színű, malátás, enyhén gyümölcsös illatú félbarna cseh láger. Végül, a legmeglepőbb páros, amely maradéktalanul elnyerte minden résztvevő tetszését, a 8 hónapig érlelt, krémesen telt, robusztus Russian Imperial Stout és a narancsos krémmel töltött keserű és tejcsokoládés bonbon duója volt. A rendhagyó társításokkal szerettek volna kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítő sörpárt.
A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért jöttünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra. Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz.” –mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Trónfosztás a luxusvilágban: az Hermès megelőzte az LVMH-t
A luxusiparban új korszak kezdődhet: az Hermès átvette a világ…
Tovább olvasom >Stratégiai partnerségre lép a The Body Shop nemzetközi kozmetikai cég és a TOURMIX magyar zöld logisztikai startup
Együttműködésbe kezdett a fenntarthatósági piac két kulcsfontosságú szereplője, az állat-…
Tovább olvasom >Candy – 80 éve a jövőt inspirálja, most új korszakot nyit
A Candy, az olasz tradicionális háztartásigép-márka idén ünnepli fennállásának 80.…
Tovább olvasom >