Hódítanak a hibridgyümölcsök az amerikai piacon
A klímaváltozás és a fogyasztói igények arra ösztönözték a tengerentúli termelőket, hogy új gyümölcsfajtákkal kísérletezzenek.
Rövid idő alatt 100 millió dolláros üzletté vált a különböző hibridgyümölcsök piaca
az Egyesült Államokban. A bevásárlóközpontokban a jól ismert gyümölcsök mellett
ott kínálja magát a "nectaplum" a nektarin és a szilva
kereszteződése, a szilva és a kajszibarack alapokon nemesített "pluot"
és a "peacotum", melynek alkotóeleme az őszi- és a kajszibarack,
valamint a szilva.
A legtöbb újdonságot, több mint
200 fajtát, a Floyd Zaiger társaság hozta piacra. Tulajdonosa állítja, hogy nem
GMO gyümölcsökről van szó, a fajtákat 10-20 éves nemesítéssel hozták létre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >