Hódítanak a hibridgyümölcsök az amerikai piacon
A klímaváltozás és a fogyasztói igények arra ösztönözték a tengerentúli termelőket, hogy új gyümölcsfajtákkal kísérletezzenek.
Rövid idő alatt 100 millió dolláros üzletté vált a különböző hibridgyümölcsök piaca
az Egyesült Államokban. A bevásárlóközpontokban a jól ismert gyümölcsök mellett
ott kínálja magát a "nectaplum" a nektarin és a szilva
kereszteződése, a szilva és a kajszibarack alapokon nemesített "pluot"
és a "peacotum", melynek alkotóeleme az őszi- és a kajszibarack,
valamint a szilva.
A legtöbb újdonságot, több mint
200 fajtát, a Floyd Zaiger társaság hozta piacra. Tulajdonosa állítja, hogy nem
GMO gyümölcsökről van szó, a fajtákat 10-20 éves nemesítéssel hozták létre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >