Hódít a pálinka a külföldiek között
Rekordszámú pálinkát fogyasztottak a budapesti turisták a hétvégén, noha köztudott, hogy a hungarikumot túl erősnek tartják a külföldiek. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt longdrink-nek köszönhető, amely málna vagy birs pálinkából készül szódával és lime-mal. Az új termék egy hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén megduplázta a pálinkaforgalmat.
Forrás néven új pálinkamárka mutatkozik be a piacon, amelyből longdrinket is készítenek a vendéglátóhelyek. A különös ötlet célja, hogy a belvárosban működő kedvelt turistahelyek megnöveljék a pálinkaforgalmat, és megismertessék a hungarikumot a külföldiekkel. A termék már az első hétvégén jól vizsgázott: három romkocsmában is megduplázta a pálinkaforgalmat.
A Forrás pálinkát egy új főzési technológiával készítik, ezért a 9 féle gyümölcsből kettő longdrink formájában is kapható. A birsből és a málnából úgynevezett Forrás Spritz készül szódával és lime-mal, amely a vodka-szódának és a rozéfröccsnek lehet alternatívája.
„Virágkorukat élik a longdrinkek Budapest vendéglátóhelyein: míg a töményitalok egyre kevésbé népszerűek, a fröccs, a gin-tonic vagy a vodka-szóda sosem volt még ilyen kelendő. A rövid italok közül a pálinka vesztett a leginkább népszerűségéből, ezért nagy szükség volt már egy új termékcsaládra, amely alkalmazkodik a vendégek igényeihez. Hogy a lehető legjobb terméket hozzuk létre, bevontuk a közös munkába Márton Jánost is, akinek 5 plusz 5 évig tartó kizárólagos gyártási szerződése van a Forrás pálinkára. Az azonban nem célunk, hogy a pálinkafogyasztók pálinka longdrinket fogyasszanak, azt viszont reméljük, hogy Forrás Spritz-cel sokan megszeretik ezt a hungarikumot”– mondta el Bárány Péter, a márka egyik tulajdonosa és alapítója.
Kapcsolódó cikkeink
Latorcai Csaba: a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része
A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti…
Tovább olvasom >Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >