Hobbikertészeknek fejlesztett digitális alkalmazást a Syngenta

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 07. 20. 11:14

Új, ingyenesen elérhető mobilapplikációt mutatott be a Syngenta Magyarország. A Kert és Otthon alkalmazás professzionális segítséget nyújt a kerteket és a háztartásokat veszélyeztető kártevők és növénybetegségek ellen.

Folyamatosan felértékelődik a kiskerti gazdálkodás

A változó termesztési körülmények, szélsőségesebbé váló időjárás, kártevők és kórokozók megjelenése és fenyegetése a hobbikertészek számára is komoly nehézségeket okoz a sikeres növénytermesztésben. Ezek a problémák arra ösztönözték a világ vezető agrárvállalatai közé tartozó Syngentát, hogy bővítse digitális kínálatát, és az új Kert és Otthon alkalmazásával megkönnyítse a hobbikertészek számára is az információszerzést és a hatékony védekezést a kártevők és kórokozók ellen.

„A Syngenta 35 növénykultúrát tartalmazó új applikációja pontos információkkal szolgál a ház körüli és kiskerti rovarok, kórokozók és gyomok elleni termékek és növényvédő szerek teljes választékáról. Ezen kívül segít a kártevők és betegségek, gyomok azonosításában és védekezési tippekkel szolgál ellenük. Az alkalmazás hatékony termékválasztékot is kínál, videós segédletet tartalmaz, valamint gyakran ismételt kérdésekkel és válaszokkal segíti az érdeklődőket. Az alkalmazás a kertészek mellett hasznos információkat nyújt gazdaboltok, kertészeti áruházláncok munkatársai számára is”

– ismertette Szokol Attila, a Syngenta Professional Solutions üzletág vezetője.

A szakember elmondta: jól megfigyelhető tendencia az elmúlt 5-10 évben, hogy folyamatosan felértékelődik a kiskerti gazdálkodás – szőlő, gyümölcs, zöldség, fűszernövény – szerepe. Növekedés tapasztalható az igényes pázsit, gyepfelületek kialakításánál és a balkonvirágok sokszínűségében, terjedésében is főként a családi házas övezetekben, nyaralóknál. Ugyanakkor az időjárási anomáliák miatt a  szinte folyamatosan jelenlevő kórokozó betegségek, kártevők jelenléte nagy kihívások elé állítják a hobbi termelőket, kertészkedőket is.

Kapcsolódó cikkeink