Hivatalosan is megnyitotta kapuit az STI Packaging RO Srl

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 22. 00:00

Micsoda fantasztikus nap! Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét dr. Tom Giessler, az STI-csoport pénzügyi igazgatója, 2010. április 15-én kora délután a romániai Kolozsváron az STI 13. gyárának megnyitó ünnepségén.

A termelés ugyan már januárban elindult, de a hivatalos gyáravatóra ez alkalommal került sor.
Giessler Úr, aki egyben az STI Packaging RO Srl egyik ügyvezető igazgatója, elmondta, hogy mindenképpen hosszú távú célok vezérelték az STI-csoport vezetőségét, amikor az új beruházás mellett döntöttek, hiszen a román piacnak is hosszú távú növekedési céljai vannak. A közös cél érekében az új gyár a legmagasabb fokú, versenyképes innovációkkal és technológiák biztosításával kész támogatni a piaci résztvevőket. A műszaki háttér mellett pedig az STI jól képzett munkaerővel és kiváló infrastrukturális háttérrel áll a megrendelők elvárásai mögött.
Fábián Endre, az új román gyár másik ügyvezető igazgatója a döntés gazdasági hátterének elemzésével nyitotta prezentációját. Részletes adatokkal alátámasztva elmondta, hogy Kelet-Európában, Romániában mutatkozott meg a legdinamikusabb fejlődés az FMCG-piacot tekintve, melyből kiemelte az élelmiszeripari beszerzések jelentős megnövekedését, ami a leginkább hatással van a helyi gyártókra. „Csupán néhány nemzetközi beszállító működik a romániai hajtogatott kartonok piacán, így itt az idő az STI számára, hogy jelen legyen!” – mondta Fábián Úr, aki kihangsúlyozta annak a támogatásnak a  jelentősségét is, melyet a romániai gyár kap a magyar STI Petőfi Nyomdától. Az STI-csoport magyar vállalata ugyanis szakmai tapasztalatát és stabil piaci helyzetét klónként törekszik átültetni Romániába.
Az előadás sorozatot Matkovics Vilmos, a GE beszerzési vezetője zárta. „Az STI Petőfi Nyomda már az 1980-as évek óta beszállítója a 42 országban jelen lévő, műszaki cikkeket és fényforrásokat gyártó vállalatnak és kiváló munkakapcsolat alakult ki a két cég között az elmúlt közel 30 év során” – mondta el Matkovics Úr. Prezentációjában főként a költségoptimalizálást igénylő rugalmas együttműködést, a rövid átfutási időt, az alapanyag választásban illetve a tervezési munkák során nyújtott segítséget és az egyéb fontos szolgáltatásokat (VMI) illetve feltételeket (6 Sigma) emelte ki.
A finom ételeket felvonultató vacsora közben a résztvevőknek alkalmuk nyílt feltenni további kérdéseket az előadóknak, illetve megismerhették a romániai értékesítési csoport illetve a magyarországi STI-s kollégák néhány szakemberét is.
Kapcsolódó cikkeink