Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 11. 28. 08:00

HírmorzsákDisney-figurák teszik vonzóvá a Tesco-termékek csomagolását Angliában. A rajzfilmfigurák a tervek szerint olyan árucikkekre kerülnének rá, amelynek potenciális fogyasztói között gyermekek is találhatók. Novembertől a brit áruházakban találkoznak először a vásárlók a megújult csomagolással.

77 pályázat összesen 130 millió forint támogatást kapott turisztikai célokra a Balaton környékén. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) döntése alapján animátorok foglalkoztatására 12 pályázat 8,8 millió forintos támogatást nyert el, 46 rendezvényt támogattak 76,8 millió forint értékben, marketingre és turistautak felújítására pedig 29 pályázat 44,2 milliót kapott.

Rántott hús a kenyérpirítóból. Németországban a Tönnies húskészítmény-gyártó kifejlesztett egy olyan mélyfagyasztott rántott húst, amelyet három perc alatt készre lehet sütni – a kenyérpirítóban. A kölni élelmiszer-ipari kiállításon és vásáron bemutatott terméket hatalmas érdeklődés kísérte, több nagy élelmiszeráruház-lánc is jelentős megrendeléseket tervez.

Megnyílt az első magyarországi Bauhaus szakáruház. A 16 millió eurós beruházásból felépült, 130 munkatársat foglalkoztató dunakeszi Bauhaus szakáruház hatmillió eurós árukészlete több mint 120 ezer terméket fed. A kerti és ház körüli, valamint kivitelezési munkákhoz szükséges eszközök mellett olyan egyedi árucikkeket is kínál, mint a hajózási felszerelések.

Száztonnányi adományt osztott szét az Élelmiszerbank. Októberben 40-50 civil szervezeten keresztül jutott el a 13 teherautónyi élelmiszer-támogatás a rászorulókhoz.

Feltőkésítették a Zalabaromfit. A Dale-konzorcium összesen 1,2 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a Zalabaromfihoz kapcsolódó társaságoknál. A tőkeemelés célja, hogy a társaságok tőkeszintje megfelelő legyen, és a forgóeszközháttér is stabillá váljon.

Carlsberg–Budvar együttműködés Dániában. A Carlsberg saját disztribúciós cége, a Sörök Háza felel 2008. január elsejétől a cseh sörfőzde termékeinek forgalmazásáért az északi országban. Finnországban, Svédországban, Szerbiában, Bulgáriában és Horvátországban is hasonló rendszerben folyik a forgalmazás.

Kapcsolódó cikkeink