Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

HírmorzsákMegduplázódott a MasterCard PayPass eszközök használata. 2008 harmadik negyedévének végéig a MasterCard érintés nélküli fizetési szolgáltatását, a PayPass™-t a kártyabirtokosok összesen 44 millió kártyán és eszközön használták mintegy 135 000 kereskedői elfogadóhelyen világszerte.

Marché éttermek nyílnak a Mol-csoporthoz tartozó Tifon kutakon Horvátországban. A MOL-csoport és a Marché International együttműködésének keretében Magyarországon már három éttermet nyitottak, ezt a következő hónapokban újabb 4 követi.

Innovációs versenyt hirdet a Henkel felsőoktatási intézményeknek. Tavaly hat európai ország főiskoláinak, egyetemeinek részvételével zajlott a Henkel Innovation Challenge játék, idén már 11 országban – köztük Magyarországon is – meghirdetik az eseményt. A játék mottója: „Take a Henkel brand into the future!”, azaz „Alkossuk együtt a jövőt!”

A pénzügyi krízis ellenére növekedni tudott az amerikai Heinz. Idei második üzleti negyedévében 5,8 százalékos organikus forgalombővülésről számolt be az amerikai élelmiszer-ipari vállalat.

Befejeződött az InBev és az Anheuser-Busch egyesítése, jelentette be a Borsodi Sörgyár Zrt. tulajdonosa, az InBev. Létrejött a világ vezető sörgyártója és az FMCG-szektor top 5 cégének egyike. Az új, földrajzilag szerteágazó cég több mint 200 márkát átfogó portfóliót kezel.

Folytatja oroszországi terjeszkedését a Subway. A gyorsétteremlánc év végéig további 13 új egységet nyit az országban, ezzel a hálózat orosz üzleteinek száma eléri a 61-et. Gennady Kochetkov, a Subway oroszországi vezetője azt nyilatkozta, jövő év végéig százra növelik egységeik számát.

Két év múlva Lidl üzletek nyílhatnak Romániában. Meg nem erősített sajtóhírek szerint 2010-ben, a Bukarest közeli Chiajnaban felállított logisztikai központ átadását követően kezdi meg működését az első Lidl Romániában. Négy éven belül száz áruházat nyitnának, de az sem kizárt, hogy a Lidl üzletek száma az országban középtávon a 150-et is elérheti.

Kapcsolódó cikkeink