Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 10. 05. 08:00

HírmorzsákVárnába költözik a Nestlé jégkrémgyára. A svájci élelmiszer-ipari csoport ugyanis bezárja romániai jégkrémüzemét. A Nestlé hatmillió eurót fordított a várnai üzem korszerűsítésére azóta, hogy 2005-ben megvette a görög Delta Holdingstól.

Kolumbia növelné kávétermelését. A kormány úgy tervezi, 2014-re az országban évente 17 millió (60 kilogrammos) zsáknyi kávét termelnek majd. Kolumbia a világ harmadik legnagyobb kávétermelője, csak Brazília és Vietnam előzi meg.

Ehető szenzorok garantálják a étel frissességét. A Tuft Egyetem kutatói által kifejlesztett eljárás során a selyemlepke gubójáról származó finom, emészthető száloptikákat helyeznek el az élelmiszerek csomagolásában, amelyek aztán képesek számos veszélyes baktérium esetleges jelenlétét kimutatni.

Szinte megduplázta üzemi eredményét a Carrefour Románia. Az év első hat hónapjában a cég áfa nélküli bevétele több mint 40 százalékkal nőtt, és elérte a 427 millió eurót.

Kínai gyümölcslégyártót vásárolna a Coca-Cola. Előzetes információk szerint az üdítőipari óriás több mint 2 milliárd dollárt fizetne a Hongkongban bejegyzett Huiyuan Juice Groupért.

Megkezdte bolgár üzleteinek építését a Lidl. Az első áruház az ország északi részén, Lovechben nyílik majd. A cég 2010 végére 10-12 üzletet nyitna.

Gyrosalapanyag-gyár épül Makón. A török tulajdonban lévő Duna-Döner Kft. döntően nyugat-európai török éttermeket szolgál ki.

Nyugdíjas Tesco bolt nyílik Nagy-Britanniában. A Newcastle-ben még idén megnyíló áruházban a Tesco nagyítókkal szereli majd fel a bevásárlókocsikat, szélesebbre veszi a sorokat az üzletben, csúszásbiztos padlót tesz le. Nagyobb méretű táblákat helyez ki a nyugdíjasok orientálására, továbbá a kasszáknál is nagyobb teret hagy a szokásosnál.

Kapcsolódó cikkeink