Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 05. 08:00

HírmorzsákVegetáriánus omega-3 összetevőt engedélyezett az unió. A Croda Health Care terméke iránt több európai gyártó is érdeklődik, elsősorban tej-, joghurtalapú italok, müzlik és müzliszeletek még egészségesebbé tételére használnák fel.

Agresszív terjeszkedésbe kezd a Best Buy az Egyesült Királyságban. A cég jelenleg 1150 üzletet működtet az USA-ban, Puerto-Ricóban, Kanadában, Kínában, Mexikóban és Törökországban.

A Südzucker is ringbe szállt a spanyol Ebro Puleváért. A verseny nagy, már a német Nordzucker és a francia Tereos is bejelentette, hogy szívesen megvenné a spanyol cég cukorüzletágát.

A tavalyinál jobb méztermés lesz az idén. Magyarországon évente mintegy 25 ezer tonna mézet állítanak elő, a mézből származó árbevétel eléri a 12 milliárd forintot. Az idei termésből valószínűleg ismét 20 ezer tonna körüli lesz az export.

Saját márkás tejjel támogatja a német gazdákat a Netto. Augusztustól kapható az Edekához tartozó Netto diszkontlánc üzleteiben az a 1,5 százalékos zsírtartalmú tej, amelynek márkaneve „Ein Herz für Erzeuger” (Egy szív a gazdálkodókért). A lánc minden liter eladott „Ein Herz für Erzeuger” tej után 10 eurócentet fizet a helyi gazdaszervezeteknek.

Bioélelmiszerek termesztésére buzdít az EU. Az Európai Bizottság reklámkampányt indított a bioélelmiszerek fogyasztásával és termelésével kapcsolatos előnyökről. A hirdetések elsősorban a fiatalokat szólítják meg, a „Bioélelmiszer: jó a természetnek és jó Neked is” szlogennel arra szeretnék rávenni az ifjúságot, hogy ne csak fogyasztóként, hanem termelőként is jelenjenek meg a növekvő bioélelmiszer-piacon.

A Mars megveheti a Wrigleyt. Az Európai Bizottság jóváhagyta a Mars vásárlási szándékát, így már semmi nem akadályozza meg, hogy a Wrigley rágógumigyártó cég 23 milliárd dollárért gazdát cseréljen. Elemzők szerint az üzlet alaposan át fogja rendezni az erőviszonyokat az ágazatban.

Még lehet pályázni e-kereskedelem fejlesztésre. Az irányító hatóság december 31-ig meghosszabbította a GOP-2008-2.2.3.-as pályázatok beadási határidejét.

Kapcsolódó cikkeink