Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 06. 27. 08:00

HírmorzsákA Balkánon fejleszt az Agrana. A boszniai Brckóban most átadott, 40 millió eurós beruházással elkészült gyárat a Studen cukorgyárral közösen építette a cég. Az Agrana nemrég szerzett 50 százalékos részesedést a Studen-csoportban, melynek Szlovéniában, Macedóniában, Horvátországban, Szerbiában, Boszniában és Hercegovinában vannak érdekeltségei.

Kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát az orosz piacban a Wal-Mart. A világ legnagyobb kereskedelmi vállalatának éves közgyűlésén bejelentették, hogy a cég konkrét lépéseket tesz az orosz és a kelet-közép-európai piacokon való megjelenésre.

Szigorúbb feltételekhez köti a német hatóság a Netto-Plus egyesülést. A két fél által létrehozandó vegyesvállalatban, amelyet az Edeka vezetne, a Plus az eredetileg tervezett 30 helyett csak 25 százaléknál kisebb tulajdonrészt birtokolhat. Az összesen 2900 Plus üzletből 370 egységet értékesítenie kell a Tengelmannak. A két cég nem hozhat létre közös beszerzési társaságot.

10 millió eurós beruházással újította fel bolgár csokoládégyárát a Nestlé. Az üzemben a KitKat alacsony kalóriatartalmú változatát, a Sense-t gyártják. Az új csokoládé április óta kapható Nagy-Britanniában, év végéig megkezdődik a német és a francia értékesítés is.

Beszállítói árcsökkentést harcolt ki a Tesco Írországban. A kereskedelmi lánc írországi szervezete két hónapja tárgyalásokat folytat az angol beszállítókkal, hogy mondjanak le az euro–font árfolyamváltozásai miatt keletkezett extra hasznukról, és csökkentsék áraikat. A folyamatos egyeztetések eredményeként az utóbbi hat hétben csaknem 1250 termék ára csökkent a Tesco írországi üzleteiben.

Saját márkás termékeivel bővítette a Marionnaud kínálatát az A.S. Watson. A lépéssel az európai piacon még kevésbé ismert Watson márkanevet népszerűsíti a drogérialánc tulajdonosa. A Marionnaud olasz, svájci, osztrák, spanyol üzleteiben tavasszal kerültek forgalomba a Watson saját márkás termékei. A gyártó ezzel a fiatalabb korosztályt célozta meg.

Kapcsolódó cikkeink