Hipercom: Valentin napi kedvezmények és akciók a kereskedelmi láncok újságaiban

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 13. 16:39

A Valentin napot megelőző időszakban az akciós újságok címlapjain és oldalain is megjelentek az ünnephez kapcsolódó kedvezményes ajánlatok. A Hipercom Monitoring adatbázis alapján a Lidl 2012.02.02 – 2012.02.08 között érvényes akciós újságában jelentek meg az első Valentin napi akciók, amelyben a címlapon kívül további 2 oldalt szenteltek arra, hogy ajándékötletekkel lássák el az olvasókat. A kínálatban szerepelt többek között neglizsé garnitúra, szatén hálóing, plüss maci, szív alakú kulcstartó és szíves tortaforma is.

Az ezt követő napokban a többi kereskedelmi lánc akciós újságai is megérkeztek a postaládákba az ünnep alkalmából összeállított speciális ajánlatokkal. Bár a Valentin napi ajándékok kínálata is folyamatosan bővül, hisz akár már szíves fondü készlettel is meglephetjük párunkat, még mindig a csokoládé a legközkedveltebb ajándék ezen az ünnepen. A táblás csokoládék, bonbonok és pralinék széles választéka áll rendelkezésünkre, amelyekből a klasszikus ízeken kívül már a különböző különleges alkoholos ízesítésűek is bő választékban megtalálhatók hazánkban is.

Az ünnepet megelőző két hétben a Milka I love Milka és Thank you 120 g-os bonbonjai szerepeltek a legtöbbször akciós újságban (23 alkalommal) és az áruk 529 Ft és 599 Ft között változott. A legolcsóbban a Sparban vásárolhattuk meg 2012.02.02 – 2012.02.08 között. Tavaly ugyan ez a termék jóval olcsóbba, 499 Ft-ért jelent meg az Interspar, a Profi és a Cora akciós újságaiban.

A Cherry Queen Szív desszertje és Passion desszertje 14 alkalommal jelent meg az elmúlt két hétben az akciós újságokban, ezzel a Cherry Queen második helyen végzett a pralinék között. A Milkához hasonlóan a Cherry Queen Szív desszert is a Sparban volt a legolcsóbb (659 Ft), míg a Matchban volt a legdrágább, ugyanebben az időszakban 719 Ft-ba került ez a termék. 2011 megegyező időszakában a Cherry Queen Szív desszert 19 alkalommal szerepelt akciós újságban, és akkor a legtöbbet promótált termék volt a pralinék kategóriájában. Az ára 2011. februárjában 579 Ft és 699 Ft között változott, a legolcsóbb a Rossmannban lehetett megvenni ezt a terméket. A mostani árhoz képest ez 80 Ft-os drágulást jelent.

A Raffaello 80 g-os Rózsa desszertje 8 alkalommal szerepelt a kereskedelmi láncok akciós újságaiban, míg a 240 g-os desszert 5 alkalommal szerepelt, így február első felében a Raffaello lett a harmadik legtöbbet promotált márka a pralinék szegmensében. A Rózsa desszert ára 499 FT és 615 Ft között változott, legolcsóbban az Auchanban és a Pennyben vásárolhattuk meg ezt a terméket az ünnep előtt. Tavaly Valentin nap előtt a legolcsóbban a Corában 469 Ft-ért, míg a legdrágábban a Tesco Hipermarketben (559 Ft) kínálták a Raffaello Rózsa desszertet.

Ha inkább virággal szeretnénk meglepni a párunkat, akkor is megéri átnézni a kereskedelmi láncok szórólapjait, mivel szálas rózsa, rózsa csokor és cserepes rózsa is szerepelt a Valentin napi akciós kínálatban. A Sparban, Intersparban és Corában 199 Ft-ért vásárolhatunk egy szál vörös rózsát, míg 599 Ft-ért már 9 szálas rózsa csokrot vehetünk a Tesco Hipermarketekben, de ugyanennyiért egy cserepes rózsát is vásárolhatunk az Aldiban.

Kapcsolódó cikkeink