Hipercom: Karácsony előtti akciók a kereskedelmi láncok újságaiban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 22. 12:36

Karácsony előtt mindenki vásárlási lázban ég. A kereskedelmi láncok számára ez a legerősebb időszak, így ők azért harcolnak, hogy a vevők hozzájuk térjenek be, és náluk végezzék el a nagy karácsonyi bevásárlást. A Hipercom Monitoring adatbázisnak köszönhetően láthatjuk, hogy milyen akciókat kínáltak a kereskedelmi láncok az akciós újságaikban az ünnepet megelőző időszakban.

Idén 45 féle Karácsony témájú akciós kiadványt jelentettek meg a kereskedelmi láncok, és a legelső ilyen újságot már 2011. november 2-án a kezünkbe vehettük. Ezt az újságot a Tesco adta ki, de alig két nappal később már az Auchan karácsonyi újságát is megtalálhattuk a postaládánkban.

A legrövidebb kiadványokat a Tesco Szupermarketek készítették, amelyek csupán 2 oldalasak voltak, míg a Cora elkészítette az idei legnagyobb karácsonyi akciós újságot, amely 80 oldalas volt és 2011. december 1 – 24.-ig volt érvényes.

Az ünnep közeledtével a legfontosabb feladat a karácsonyfa beszerzése. Manapság már elterjedtek a műfenyők is, amelyeket egyre több helyen be tudunk szerezni. Az akciós újságok kínálatában is gyakran – összesen 104 alkalommal – szerepeltek műfenyők. A kínálat széles skálán mozgott méret, anyag, stílus és ár tekintetében is.
A legolcsóbban (149 Ft) az Auchanban vehettünk műfenyőt, amely csupán 20 cm magas volt, de már fel is volt díszítve. A Tesco Hipermarketekben 2011.12.09 – 2011.12.15 között a korábbi időszakhoz képest 20% kedvezménnyel vásárolhattunk műfenyőt, így egy 60 cm-es műfenyő már 549 Ft-ért lehetett a miénk.

Akik számára a Karácsonyfa 1,5 m-től kezdődik, azok is megtalálhatták a számításukat a hipermarketekben. Az Auchanban 2490 Ft-ért már lehetett kapni 150 cm-es műfenyőt, míg – plusz 100 Ft ráfizetéssel – a Tescoban már 180 cm-es műfenyőt kaphattunk 2590 Ft-ért.
A kereskedők megpróbálták az összes igényt kielégíteni, így vásárolhattunk havas műfenyőt, tobozos műfenyőt, tűzálló műfenyőt, sarok műfenyőt (aminek hiányzik a egy része, hogy be lehessen teljesen tolni a sarokba), feldíszítettet és LED égősorosat, fehér színűt, sőt még rózsaszín műfenyőt is.

A legdrágább fa a Metro akciós újságában szerepelt, a Tarrington House márkájú fém talpas 4 m-es norvég műfenyőt 69 987,5 FT-ért lehetett megvásárolni 2011.12.01 – 24 között.
A fáról természetesen nem hiányozhat a szaloncukor sem, amelyből szintén széles kínálat állt a vevők rendelkezésére. Szaloncukor 211 alkalommal szerepelt az akciós újságokban, és a legolcsóbb a 400 g-os Tesco Value szaloncukor volt, amelyet 269 Ft-ért tudtuk megvásárolni. Kicsit drágábban (299Ft-ért) a CBA Centekben vásárolhattunk 400g-os Zemplén Csokoládé márkájú szaloncukrot.

A legdrágább szaloncukor a Milka 700 g-os szaloncukor kollekciója volt, amelyet 3299 Ft-ért vásárolhattunk meg a Tesco Hipermarketekben.
A legtöbbször (57 alkalom) a Bonbonetti szaloncukrai szerepeltek az akciós újságokban, így a Bonbonetti lett a legtöbbet promótált márka a szaloncukrok szegmensében.

Karácsonykor az ünnepi menü elmaradhatatlan fogása a halászlé, de hogy milyen halból készítjük el, az már csak rajtunk múlik. Hazánkban még mindig a ponty a legnépszerűbb ezen az ünnepen, amelyet egészben vagy szeletelve, kifilézve és akár élve is megvehetjük. Élő ponty 14 alkalommal szerepelt az akciós újságokban. Legolcsóbban a Tesco karácsony előtti utolsó kiadványában szerepelt az első oldalon, ahol élő ponty kilóját 489 Ft-os áron kínálták. A Metroban már 598,75 Ft-ba került, míg a Coraban már 749 Ft-ot is ki kellett fizetnünk az élő ponty kilójáért az ünnepet megelőző napokban.

Aki nem akar egész hallal bajlódni, vásárolhat hal szeleteket is, bár ennek kilós ára jóval magasabb, az Auchanban 1480 Ft-ért, míg a Tesco Hipermarketben és a Coraban 1499 Ft-ért vásárolhatjuk meg kilóját.

Kapcsolódó cikkeink