Hilltop – már a Spar üzletekben is

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 03. 12:00

A neszmélyi Hilltop borászat belföldi kereskedelmi tevékenységét erősítve megállapodott a Spar üzlethálózattal termékei forgalmazásáról. Emellett az exportot érintő hír, hogy a szlovák Coop Jednota áruházaiban is kaphatóak a Hilltop termékek szeptembertől.

hilltop boraszat

Szeptembertől már a Spar üzletek polcain is megjelennek a Hilltop borok, így a fogyasztók egyre több helyen vásárolhatják meg a Neszmélyi Irsai Olivér, a Neszmélyi Sauvignon Blanc, a Neszmélyi Merlot Rosé, a Szekszárdi Merlot, a Neszmélyi Prémium Chardonnay 2011 borokat. A borászat az elmúlt hónapokban folyamatosan fejlesztette belföldi kereskedelmi tevékenységét: többek között megállapodtak a Lukoil benzinkút-hálózattal, ezen kívül pedig számos közös kereskedelmi akciót indítanak a partner-üzletláncokkal közösen. Dorn Zoltán, a Hilltop Neszmély Zrt. belföldi kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta: „Az Auchan, CBA, Lidl, Metro, Spar Tesco, üzletekben elindult a borvásár. A Hilltop pultnál a borkedvelők most nem csak vásárolhatnak, de kóstolhatnak is. A Lidl Magyarország áruházaiban pedig különleges meglepetéssel várják a fogyasztókat, ugyanis egy „nyakkendős” megoldással csomagolják egybe és kínálják hamarosan a Hilltop fehér, rozé és vörös borait.”

A magyar közönség 1997-től figyelt fel a Hilltop termékeire, amikor a cég Cserszegi Fűszeres bora elhozta a világ legjobb fehérbora címet egy világversenyen. Az elmúlt időszakban a Hilltop belföldi kereskedelmi és marketingtevékenysége jelentősen átalakult: egyrészt elegáns és fiatalos arculatot kaptak a Hilltop borok, másrészt új partnerkapcsolatok épültek ki a legnagyobb hazai kereskedelmi hálózatokkal, idén ősszel pedig elindul a Hilltop fogyasztói PR-kampánya is, amelynek célja a név ismertségének növelése.

A Hilltop borászat az elmúlt húsz évben jelentős tapasztalatokat szerzett a nemzetközi piacokon, jelenleg a közép-kelet európai régióban erősíti pozícióit: a neszmélyi vállalat a dunaszerdahelyi Fröccsfesztivál szervezése folyamán vette fel a kapcsolatot a Coop Jednotával. A kezdeti lépéseket gyors szerződéskötés, majd rendelések, és szeptemberben egy akciós időszak követi. A borok polci kihelyezése példaértékű, így a borászat reményei szerint a szlovák vásárlók is felfigyelnek majd a Hilltop termékeire.

Kapcsolódó cikkeink