Highway Diner

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 21. 00:15

Amerikai filmek szoktak úgy végződni, hogy a főhős legyőz minden akadályt, és megvalósítja álmait. A mi hősünk is nem kis erőfeszítésekkel megvalósította álmát, de neki most kezdődik élete nagy filmje.

A Highway Diner tulajdonosa a nem éppen éjszakai életéről híres, átlagosan szürke magyar kisvárosban, Aszódon nyitott amerikai típusú éttermet. Az Államokat csak a rokonok elmeséléséből, filmekből ismeri, de azokból csalhatatlanul tudja, hogyan kell kinéznie egy ilyen helynek. A valóban autentikusan berendezett, az (amerikai) 60-as, 70-es időket idéző enteriőrű hely eredetileg gyorsétteremnek készült, de ilyenből több is van a városban, meg aztán így, étteremként, a kínálat is könnyebben alakítható, az étlap hát a hamburgeren, hot dogon, sztékeken túl egyéb, az interneten talált amerikai fogásokkal is bővült.

A legközelebbi hasonlóan izgalmas hely Gyöngyösön működik, a helyiek közül mégis (vagy éppen ezért?) kevesen járnak ide, annál inkább a 800 diákos gimnázium diákjai. Jó kis üzlet ez wifivel és 3 nagy tévével a közös sportnézéshez, kéthetenkénti retro bulival, de az árak „kocsmaiak”: 300 a korsó Soproni, 400 az Unicum, 200 az arabica presszókávé. A filmek „ide illő” nagy kamionjai a tér parkolójába nemigen férnek be, de a 3-as úton nagy az átmenő forgalom, bizonyára ideszoknak sokan az átutazók közül is.

126240.png Aszód, Szabadság tér 3.

Tervező: Sustyák Antal

Konyhafőnök: Orbán Anna

Kapcsolódó cikkeink