Hiányszakmából indul ösztöndíjas felnőtt szakképzés

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 16. 09:24

Felnőtt szakképzés indul a hiányszakmának számító koncert és televízió műsor világosítók számára az A38 Akadémia partnerségében – közölte a Magyar Turisztikai Program Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszervező szektort segíti

A tájékoztatás szerint a képzést támogatja a RaKÉTa-ösztöndíjprogram, amelyet a MTPA a szakma segítésére létrehozott.
A képzésre az A38 Akadémia weboldalán 2023. március 7-ig lehet jelentkezni.

Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke, a Visual Europe Group vezérigazgatója a közleményben kiemelte, elenyészően kevés az igazán jó rendezvénytechnikus, jelenleg meg kell küzdeni az utánpótlásért.

Váczi Kristóf, az A38 Akadémia képzési vezetője szerint a generáció- és a technológiaváltás egyszerre teszi szükségessé a legkorszerűbb tudást nyújtó koncert és televízió műsor világosító szakképzést, amihez különleges lehetőséget kínál az MTPA RaKÉTa-ösztöndíjprogramja.

A közleményben kitértek arra, a rendezvényszektor támogatására létrejött Magyar Turisztikai Program Alapítvány egyik célja feltérképezni, hogy a hazai intézmények milyen rendezvényipari képzési portfólióval rendelkeznek. A képzési lehetőségek összegyűjtése mellett 2022 őszén az MTPA úgy döntött, hogy a szakma segítésére ösztöndíjprogramot hoz létre, aminek keretében ösztöndíjas helyeket ajánlott fel rendezvényszervezői, illetve háttéripari képzésekre a partner felnőttoktatási intézményekben.

Kapcsolódó cikkeink